x
Annonce
Danmark

Dansk Folkeparti vil give private medier hjælpepakke

Jysk Fynske Medier, der blandt andet udgiver denne avis, har meldt ud, at faldende annoncesalg kan ende med at koste koncernen 125 millioner kroner. Det fik søndag 36 fynske og jyske borgmestre til at indrykke en annonce, hvori de opfordrer til at støtte de lokale og regionale medier. Siden har Venstre og nu også DF reageret med forslag til en hjælpepakke. Arkivfoto: Michael Nørgaard
Partiet vil give medier kompensation, hvis de oplever et indtægtstab på 20 procent. DF opfordrer kommuner og regioner til at annoncere i danske aviser, der oplever store indtægtstab.

Medier: Dansk Folkeparti vil hjælpe de aviser, der ligesom mange andre private virksomheder oplever store tab i omsætning.

Det skriver TV2/FYN.

- Det er en livsnerve i et demokrati som vores, at vi har en presse, der kan være kritisk, og som kan give os alle sammen information om, hvad der rører sig, siger partiformand Kristian Thulesen Dahl til TV2/FYN.

For private virksomheder kræver det en nedgang i omsætningen på 40 procent, hvis staten skal kompensere for tabet.

Dansk Folkeparti frygter, at private medier når at blive ruinerede, før de når et indtægtstab i den størrelse. Derfor foreslår partiet en hjælpepakke, der kan kompensere medievirksomheder ved et indtægtstab på 20 procent i forhold til samme periode sidste år.

- Samtidig vil vi opfordre kommuner og regioner til at indrykke annoncer i danske medier, i stedet for at bruge Facebook, hvor pengene går til amerikanere, siger Kristian Thulesen Dahl til TV2/FYN og TV Syd.

Annonce

Støtte fra borgmestre og Venstre

Jysk Fynske Medier, der blandt andet udgiver 13 lokale og regionale dagblade, har meldt ud, at et faldende annoncesalg kan ende med at koste mediekoncernen 125 millioner kroner.

Det fik søndag 36 fynske og jyske borgmestre til at indrykke en annonce, hvori de opfordrer til at støtte de lokale og regionale medier.

Også Venstre har meldt sig klar til at hjælpe private mediehuse gennem krisen. Partiets medie- og kulturordfører, Britt Bager, foreslog her i avisen at udmønte en pulje på foreløbig 25 millioner øremærket regional- og lokalaviserne.

- De lokale og regionale medier er virksomheder og arbejdspladser som alle andre. Men ud over det har de en enorm stor betydning for vores demokrati og fællesskab i kommuner, regioner og lokalsamfund. De skaber sammenhæng, forståelse og fællesskab - og de styrker demokratiet. Det vil Venstre altid være optaget af at støtte, sagde Britt Bager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Genbrugspladserne åbner igen: Nye åbningstider og begrænset adgang

Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Randers

Fladbroløbet er aflyst: - Vi er af den klare overbevisning, at løbet altid er den første søndag i maj

Østjylland

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce