Annonce
Østjylland

Danske Andelskasser lukker filial efter 104 år: - Den har været en stor del af mit liv, så jeg er trist

Andelskassen i Grenaa er lige lukket. Danske Andelskassers Bank har besluttet, at kunderne nu skal betjenes fra Randers. Foto: Anders Tilsted
Andelskassen i Grenaa er lukket efter 104 år, fordi mange kunder hellere vil mødes med andelskassen online. Nu skal kunderne betjenes fra Randers, og en kunde igennem 41 år ærgrer sig over lukningen.

Grenaa: Her små to år efter corona brød ud i Danmark, har mange ændret måden, de holder møder på. Det har ramt Andelskassen i Grenaa. Danske Andelskassers Bank nævner i hvert fald kundernes nye vaner med møder hjemme foran computerskærmen som hovedårsag til, at de lige har lukket filialen på den gamle togstation i Grenaa. Kunderne er nu lagt ind under Andelskassen i Randers.

Dermed har Danske Andelskassers Bank valgt at stoppe 104 år med en andelskasse i og omkring Grenaa. For andelskassen åbnede i 1917 i den lille by Voldby seks kilometer nord for Grenaa under navnet Voldby og Omegns Andelskasse. Her gik livet sin vante gang, men i 2015 skulle "storbyen" erobres, og andelskassen flyttede ind i store lokaler i midten af Grenaa.

To medarbejdere afskediget

- Ovenpå genåbningen af samfundet efter covid-19 har vi konstateret, at færre kunder kommer ind i filialen i Grenaa og i stedet benytter sig af mulighederne for selvbetjening samt telefoniske eller online møder med deres rådgiver. Derfor lukker vi filialen og samler kompetencerne i vores filial i Randers, siger kommunikations- og marketingchef i Danske Andelskassers Bank, Søren Rimmen.

På grund af sammenlægningen er to medarbejdere fra filialen i Grenaa afskediget, og resten af medarbejderne skal nu arbejde fra Andelskassen i Randers. Selvom kunderne ikke længere lige kan smutte forbi filialen i Grenaa, så mener Danske Andelskassers Bank, at det bliver nemmere for dem at få rådgivning.

- Vi vil stadig have mødelokaler i Grenaa, hvor man kan komme til rådgivningsmøder. Samtidig udvider vi rådgivningstiden, så man efter aftale kan få rådgivning på hverdage fra klokken 8.00 – 18.00 enten hos os, hjemme hos kunden eller online. Vi mener, at vi ved at samle kræfterne i Randers skaber en endnu stærkere og mere konkurrencedygtig filial, fortæller Søren Rimmen.

Annonce

Kunde i 41 år

Da den lokale andelskasse har eksisteret i så mange år, er nogle af kunderne familier over flere generationer, og mange har været kunder det meste af livet. Inger Margrethe Bønnerup fra Voldby arbejdede i andelskassen i 27 år - først som kasserer og siden som direktør - indtil hun gik på pension i 2007. Hun har været kunde i andelskassen i 41 år, og er det stadig.

Inger Margrethe Bønnerup har arbejdet i andelskassen, og hun har været kunde i 41 år. Hun synes, det er trist, at filialen nu er lukket. Foto: Anders Tilsted

- Det er trist, at andelskassen nu er lukket, og jeg er rigtig ked af det, fordi den har været så stor en del af mit liv. Da jeg arbejdede der, var vi en vigtig del af kundernes hverdag. De kom ned i banken for at vise, når de havde fået et barn, og mødre sendte børn ned for at hæve penge, og så fik vi en snak. Men det er jo bare en helt anden tid nu, siger hun.

Selvom Danske Andelskasser har lukket filialen i Grenaa, så regner Inger Margrethe Bønnerup helt bestemt med, at hun bliver som kunde.

- Hvis de behandler mig ordentligt, sådan som man skal behandles i en andelskasse, hvor man har tid til at snakke med hinanden, så bliver jeg da, konstaterer hun.

Andelskassen i Voldby og Grenaa

- Voldby og Omegns Andelskasse åbnede den 20. april 1917, og på en stiftende generalforsamling kort tid inden havde 54 indtegnet sig som medlemmer.

- Andelskassen gav 50 kroner for et halvt års leje af et lokale i Voldby Forsamlingshus, og man havde åbent to timer om ugen.

- Det blev bestemt, at den højeste "blanke" kredit, der skulle afgives, var 1.000 kroner.

- Senere lejede man et lokale hos en lærer i byen og derefter hos en cykelhandler. Men andelskassen voksede og voksede, og i 1945 købte man et hus i Voldby.

- Midt i 1960'erne blev andelskassen en del af Sammenslutningen af Danske Andelskasser, og i midten af 1970'erne blev andelskassen medlem af det, der nu hedder Danske Andelskassers Bank.

- I 1992 byggede man en helt ny andelskasse ved siden af brugsen i Voldby.

- I 2015 flyttede andelskassen ind i den gamle togstation i Grenaa.Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Ekspert anbefaler mere nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Randers FC For abonnenter

Enorm skuffelse efter elendigt udgangspunkt: - Vi kaster det ud af vinduet de første 25 minutter

Randers

Fem dage efter snestormen er flere veje og stier stadig spejlglatte: Nu kræver politikerne indsatsen set efter i sømmene

Annonce