Annonce
Erhverv

Danske Obton køber sit til dato største solcelleanlæg

Et eksempel på en af Obtons solcelleparker. Denne ligger i Dirac i Frankrig. PR-foto
Investeringsvirksomheden Obton køber 65 megawatt stort solcelleanlæg i Tyskland. Anlægget vil efter opførelsen producere strøm til næsten 15.000 husstande.

INVESTERING: Et areal på størrelse med mere end 80 fodboldbaner i Tyskland bliver snart rammen om Obtons til dato største solcelleanlæg. Det 65 megawatt store energiprojekt er udviklet af det australsk-kinesiske selskab Clenergy, som Obton overtager anlægget fra.

Med over 700 europæiske solcelleprojekter og en samlet kapacitet på over 860 MWp er danske Obton blandt Europas største investorer i solenergi med projekter i blandt andet Italien, Tyskland, Holland og Frankrig.

- Vi er begejstrede for at udvide vores aktiviteter på det tyske marked, hvor vi stadig ser et stort potentiale. Tyskland har en ambitiøs målsætning om, at 65 procent af landets energimix i 2030 skal dækkes af vedvarende energikilder, og hos Obton er vi glade for at få lov til at bidrage til denne omstilling, siger Obtons administrerende direktør Anders Marcus i en pressemeddelelse.

Annonce

Obton kort

Obton er en dansk investeringsvirksomhed med speciale i at skabe stabile afkast gennem investering i solcelleparker.

Med over 700 europæiske solcelleprojekter og en samlet kapacitet på over 860 MWp er Obton blandt Europas største investorer i solenergi med projekter i blandt andet Italien, Tyskland, Holland og Frankrig.

Frankrig er også hjemsted for Obtons datterselskab Coruscant Develloppement. Derudover har Obton kontorer i Østrig og Italien.

Hovedsædet ligger i Aarhus, hvor også størstedelen af de 107 ansatte befinder sig. Obton er en del af det danske investeringshus Obton Group. /exp

Grøn energi efterspørges

Hvis Tyskland skal nå sit klimamål, kræver det, at der hvert år frem mod 2030 installeres otte gigawatt ny, grøn energi. En stor udfordring, der samtidig fordrer, at landet udfaser sine kulkraftværker og sætter skub i byggeriet af både solcelleanlæg og vindmøller.

- Hos Obton mærker vi en stigende efterspørgsel på grøn energi på tværs af Europa, og særligt solenergi er en energikilde, som vi kommer til at se meget mere af i fremtiden, siger Anders Marcus

Han forklarer efterspørgslen med, at priserne på solceller generelt er faldet, og elprisen nærmer sig eller har ramt markedsprisen.

Obtons nye projekt i Tyskland bliver opført i Ganzlin og kommer til at producere strøm til næsten 15.000 husstande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Ekstraordinær og rørende hjælpsomhed fra vennepar: Kørte 800 kilometer for at hjælpe ægtepar hjem i karantæne

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce