Annonce
Østjylland

Danskerne vilde med Norddjurs: Kommunen har oplevet stor fremgang i antallet af overnatninger

Sommerhuse i Norddjurs Kommune hitter, og i det hele taget er alle former for overnatning på Norddjursland blevet populær blandt danskerne, viser tal fra Danmarks Statistik. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Antallet af danske overnatninger i Norddjurs Kommune steg markant i marts, og kommunen er den eneste i turismesamarbejdet Visit Aarhus, der har oplevet fremgang.
Annonce

Norddjurs: Coronakrisen har været skidt for rigtig mange ting, men der er også kommet noget godt ud af den.

Det kan man konkludere, hvis man ser på tallene for overnatninger i Norddjurs Kommune, der opgøres kvartalsvis.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af overnatninger i marts i år lå på 21.482 i Norddjurs Kommune, mens det i samme måned sidste år lå på 17.179, hvilket vil sige en stigning på 25 procent.

Sammenlignet med de andre kommuner, der er en del af Visit Aarhus, så er Norddjurs Kommune den eneste kommune, der har en fremgang i antallet af bookinger for perioden. I de andre kommuner - Aarhus, Syddjurs, Viborg, Randers, Skanderborg og Silkeborg - er der en nedgang på antallet af overnatninger på mellem en halv og helt op til 60 procent.

Stigningen på 25 procent i antal overnatninger gælder det samlede antal af overnatninger i kommunen, hvilket vil sige både i sommer- og fritidshuse, på hoteller og campingpladser med mere.

Kigger man på stigningen i antallet af overnatninger i feriehuse alene, er tallene for Norddjurs Kommune endnu mere positive. Her er der nemlig tale om en stigning på over 57 procent i forhold til samme periode sidste år.

Annonce

Populær ferieform

Stigningen i antallet af overnatninger er måske ikke så overraskende set i lyset af coronakrisen, der har påvirket danskernes lyst og mulighed for at holde ferie i udlandet, men derfor er det ikke mindre glædeligt.

- Det er en meget flot stigning, som bekræfter det billede, vi ser netop nu: Sommer- og fritidshuse er blevet en meget populær ferieform – ikke mindst i lyset af corona-situationen, som får mange til at holde ferie herhjemme. Dér ligger Norddjurs rigtig lunt i svinget, fordi kommunen har mange af den type ferieboliger, blandt andet langs kysten, siger Pia Lange Christensen, direktør i turismesamarbejdet Visit Aarhus.

Også på Novasols Fjellerup-kontor glæder man sig over de flotte tal.

- Det går rigtig godt med udlejning af sommerhuse i Norddjurs. Der er ingen tvivl om årsagen: Andelen af udenlandske gæster er mindre på Djursland end for eksempel på Vestkysten, og da danskerne har bestilt flere ferier i Danmark i år, end de traditionelt har gjort på grund af COVID-19, så er ikke blot Norddjurs, men hele Djursland som destination, kommet bedre igennem krisen end andre områder i Danmark, siger Ingrid Skytte Ribergaard, som i øjeblikket vikarierer som leder for Novasols Fjellerup-kontor.

Annonce

Natur og udendørs attraktioner

Spørger man sommerhusudlejningsbureauet, hvad der trækker gæsterne til Norddjurs Kommune, og Djursland i det hele taget, er svaret heller ikke overraskende.

- Der er heller ingen tvivl hos de danske gæster. De vælger at komme her på grund af den smukke og varierede natur i kombination med mange dejlige dyreparker og andre turistattraktioner i det fri, siger Ingrid Skytte Ribergaard.

Dette bekræftes blandt andet af kunderne i et af de andre ferieudlejningsbureauer, DanCenter.

Her er Djurs Sommerland blevet kåret som "Bedste sommerland" i en undersøgelse med deltagelse af mere end 5.000 af DanCenters gæster.

Hos Novasol glæder man sig over stigningen i antallet af danske gæster og ser frem til at få endnu flere besøgende til området.

- Vi ser frem til, at vi igen kan byde udenlandske gæster velkomne på Djursland, siger Ingrid Skytte Ribergaard.

Der blev i mandags åbnet op for, at tyske, islandske og norske turister kan krydse den danske grænse, forudsat at de kan dokumentere, at de har booket mindst seks overnatninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce