Annonce
Randers

Traditionen tro under Randers Festuge: 1200 pensionister til kæmpe kaffebord

1000 liter kaffe og 50 liter the. Det var status fra Beredskab Langvang, som stod for kaffebrygningen, da de pakkede sammen. Næsten præcis de 1200 pensionister, som der var dækket op til, tog imod invitationen fra Randers Kommune til pensionistkaffebord i Randers Arena. Foto: Annelene Petersen
Der blev ikke danset. Men der var ikke desto mindre fest i Arena Randers, da 1200 pensionister spiste morgenkaffe og talte ørerne af hinanden. Som bagtæppe kunne de nyde Randers Kammerorkester pyntet med Dario Campeottos smukke tenor.

RANDERS: Dario Campeotto er 80 år. Det var en hel del af deltagerne ved Randers Festuges årlige pensionistkaffebord i Arena Randers også. Og også nogle af de frivillige.

En af dem er Lissi Meilstrup. Hun er 84 år og er for omtrent tiende gang frivillig ved det store arrangement. Sammen med omkring 50 andre af samme slags mødte hun op klokken 7 tirsdag morgen for at dække op til de forventede 1200 gæster til gratisarrangementet. Derfor ringede vækkeuret allerede klokken 6.

- Lige da jeg skulle op, tænkte jeg, om jeg ikke snart skulle stoppe, siger hun med et grin og fortsætter straks:

- Men det er faktisk alligevel så hyggeligt, når man lige kommer igang.

Alle de frivillige er aktive medlemmer fra byens seniorforeninger. For Lissi Meilstrups vedkommende er det Ældresagen. Hun nyder at servicere de mange deltagere i det store arrangement.

- Det er nok mit omsorgsgen, der kommer i funktion, siger hun.

Det er så dejligt, at Randers Kommune arrangerer det her. Og at der er plads til alle her - uanset handicap.

Frivillig og formand for Kræftens Bekæmpelse i Randers, Ingrid Rasmussen

Må tysse en smule på hyggen

Bag arrangementet står kommunen. Men Bilka og Føtex Dytmærsken samt Beredskab Langvang har med sponsorater af mad og drikkevarer samt mandskab og udstyr til kaffebrygning været med til at holde kuvertpriserne lave.

Fra scenen synger Dario Campeotto "You are always on my mind." Nogle af deltagerne nyder musikken, mens andre har mere travlt med at få talt med sidemanden. Som akkompagnement har den modne stjerne Randers Kammerorkester, ledet af David Riddell.

Hyggen når så store højder, at David Riddell må tysse en smule på den glade forsamling, inden orkestret spiller en følelsesfuld instrumental version af "Forelsket i København".

En af de andre frivillige er Ingrid Rasmussen. Hun er 76 år og kræftfri på 14. år. Derfor er det da også via Kræftens Bekæmpelse og Stafet for Livet, at hun er involveret i arrangementet. Hun er formand for begge foreninger og er derudover også medlem af St. Georgs Gildet. Desværre har væskeansamling på grund af lymfødem i armene som følge af kræftbehandlingen betydet, at hun kun med besvær kan bruge sine hænder. Det lader hun dog ikke komme i vejen for sin frivillighed.

- Jeg taler med folk og spreder god stemning. Det er den måde, jeg kan være frivillig på, forklarer Ingrid Rasmussen.

- Det er så dejligt, at Randers Kommune arrangerer det her. Og at der er plads til alle her - uanset handicap, siger hun, før hun skynder sig videre til næste snak.

I pausen udtrækker konferencier Peter Westphael fra Randers Egnsteater gevinster på deltagernumrene. De mange lokale sponsorer har et lydhørt og gevinstparat publikum. Men så snart udtrækningen er slut, går samtalen igang igen. Strikketøj eller ternede skjorter, sprudlende farver eller neutrale, kørestol eller let til bens. Uanset seniortype danner pensionistkaffebordet under Randers Festuge et fantastisk fundament for fællesskab og samtale.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce