Annonce
Danmark

Alvorlig fejl i stor fagforening: Medlemmer kunne se andres breve

HK var tirsdag aften fortsat ved at undersøge omfanget af databruddet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Medlemmer i fagforeningen HK har kunnet se andres breve og blanketter på grund af en IT-fejl, bekræfter fagforeningen over for avisen Danmark.

Databrud: Fagforeningen HK, der har mere end en kvart million medlemmer, har mandag aften haft et databrud, som betyder, at personer har haft adgang til andres breve. Det bekræfter fagforeningen over for avisen Danmark.

HK-medlemmer har gennem deres personlige side på HK's hjemmeside kunnet se andre medlemmers blanketter og breve, oplyser fagforeningens pressechef, Søren Gisselmann. Der er tale om breve fra A-kassen om eksempelvis status i A-kassen og indkaldelse til møde i A-kassen, og pressechefen understreger, at der derfor ikke er delt oplysninger omkring eksempelvis faglige sager eller sygdomshistorik. Til gengæld bekræfter han, at der er delt personfølsomme oplysninger i form af CPR-numre.

Tirsdag aften havde HK endnu ikke fuldt overblik over databruddets omfang, men forventer, at færre end 100 medlemmer er ramt af databruddet. Fejlen har stået på fra mandag aften klokken 22 til tirsdag formiddag klokken 10.

- Det er meget beklageligt, at der natten til i dag, tirsdag, har været fejl på vores medlemsunivers "Mit HK", som har bevirket, at medlemmer har haft adgang til visse oplysninger om andre medlemmer. Så snart fejlen blev opdaget i morges blev adgangen til systemet lukket ned, men vi håber snart at kunne åbne op igen. Så snart vi kender omfanget vil vi selvfølgelig melde forholdet til Datatilsynet og informere evt. berørte medlemmer, lød det tirsdag i et skriftligt svar fra Marianne Heide, forbundssekretær i HK.

Annonce

Lukkede side ned

Selvbetjeningssiden "Mit HK", hvor databruddet er sket, blev lukket ned tirsdag formiddag og var først ved at blive åbnet op igen tirsdag aften.

HK kontakter de medlemmer, som er omfattet af databruddet, der senest skal meldes til Datatilsynet torsdag.

Det var et medlem, der havde modtaget et brev tiltænkt et andet HK-medlem, som tirsdag formiddag gjorde fagforeningen opmærksom på databruddet.

Opdateret 18.02.2020 klokken 19:08 med oplysninger om blandt andet omfanget af databruddet og oplysninger om, at der er delt personfølsomme oplysninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Annonce