Annonce
Randers

De ældres familier skal have bedre adgang til besøg: Informationer og bedre mødesteder på vej

Susanne Nielsen (DF) håber, at der snart er ensartede muligheder for besøg på vej til de randrusianske plejehjem. Det behøver dog ikke være ens løsninger. Susanne Nielsen er begejstret for alle de typer løsninger som virker, som her, hvor et plejehjem ved Kolding har taget pavillioner i brug. Foto: Søren Gylling
Susanne Nielsen (DF) har ligesom resten af DF i Randers et stykke tid presset på for at få mere ensartede forhold for besøgende på plejehjem, mens coronakrisen klinger af. Det var der opbakning til på Omsorgsudvalgets møde torsdag aften.
Annonce

Randers: - Jeg har ægtefæller til borgere på plejehjem, som fortæller, at de kun må besøge et kvarter om ugen, mens de hører om andre steder, der har bedre muligheder, fortæller Susanne Nielsen (DF).

Hun er medlem af omsorgsudvalget i Randers Kommune. Her skulle politikerne torsdag aften tage stilling til DF'eren Frank Nørgaards idé om hollandske besøgskabiner på de ældrecentre, som er udfordret på at skabe besøgsområder med god sikkerhed.

Men som udviklingen af situationen har været, valgte omsorgudvalget i stedet at fokusere på to ting. Første indsats bliver at forbedre informationen til de pårørende.

- Alle forældre med børn i skoler og institutioner har fået fine vejledninger omkring, hvordan de afleverer og henter. Vi har fået det ønske opfyldt, at pårørende også modtager denne information, siger Susanne Nielsen.

Annonce

Ønsker løsning før sankthans

Det andet indsatsområde handler om selve forholdene for besøg på det enkelte plejehjem. Her er Susanne Nielsen klar over, at de forskellige centre har vidt forskellige fysiske rammer, og løsningerne derfor ikke kan strømlines fuldstændigt.

- Det forstår de pårørende også godt. Om det er pavillioner eller telte eller cykelskur eller drivhus er lige meget. Det er fantastisk, når man kan finde en løsning, slår hun fast.

Men hun ønsker, at der bliver en langt større ensartethed i forhold til mulighederne, end der er i øjeblikket.

Omsorgsudvalget besluttede da også, at de penge, som regeringen har uddelt til ældrecentrene til sikre besøgsområder hurtigst muligt skal sende videre til de forskellige plejehjem.

- Vi ser gerne, at der er varige løsninger på plads inden sankthans, slår Susanne Nielsen fast.

Annonce

Ros til personale

I samme åndedrag understreger hun, at hendes frustration over langsomme løsninger hverken er rettet mod kommunens eller plejecentrenes ansatte, som hun i stedet roser.

- Plejepersonalet har klaret det helt ekstremt godt, og mange af dem har lidt afsavn som for eksempel at undgå indkøb for at undgå at bringe smitte med på arbejde, siger hun.

Inden for nærmeste fremtid planlægger omsorgsudvalget en hurtig rundtur til plejecentrene i kommunen for at se på forholdene.

Amtsavisen har forsøgt at få fat på udvalgsformand Fatma Cetinkaya (S)for en kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Talenter banker på mod Esbjerg

Randers FC

Thomasberg tvivler på puljesejren: Kommer ikke i allerstærkeste opstilling

Annonce