Annonce
Østjylland

Kasper Bjerregaard fra Venstre bliver ny borgmester

Efter en dramatisk valgnat kunne Venstres Kasper Bjerregaard tidligt onsdag stå frem og sige, at han bliver ny borgmester i Norddjurs. Onsdag efter avisens deadline blev der forhandlet om at få de tre røde partier med i en bred konstituering.

Norddjurs: Omkring klokken 05 natten til onsdag kom de fem borgerlige partier ud fra et lokale på rådhuset i Grenaa og fortalte, at de bruger deres snævre flertal på 14 mod 13 mandater, så de får styrepinden i Norddjurs Kommune fra 1. januar.

De fem partier er Venstre, De Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Ny borgmester bliver Venstres Kasper Bjerregaard.

- Vi har landet en aftale mellem de borgerlige partier, der peger på mig som borgmester og Benny Hammer som viceborgmester. Aftalen indeholder et tilbud til de andre partier til en fælles konstituering. Det vil blive fremsendt til dem, og så skal de give en tilbagemelding. Der er et borgerligt flertal og det bruger vi, sagde Kasper Bjerregaard.

Annonce
Den nye borgmester i Norddjurs er Venstres Kasper Bjerregaard (tv.) Klokken 04.45 kom de blå partier ud i samlet flok, og sagde, at de har en aftale. Foto: Anders Tilsted

Det betyder også, at Socialdemokratiets Jan Petersen må forlade borgmesterstolen efter næsten 12 år. Onsdag efter avisens deadline forhandlede de fem blå partier stadig med Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten for at se, om man kan nå frem til en bred konstituering, hvor alle partier er med.

Jan Petersen har haft tradition for at lande brede konstitueringer, hvor alle har fået en lille bid af kagen. Men uanset om Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten går med i konstitueringen eller ej, så kommer borgmesteren til at hedde Kasper Bjerregaard.

Hammer: Jeg er da skuffet

Det tog omkring fem timer at lande en aftale mellem de fem borgerlige partier, og det tog blandt andet lang tid at blive helt enige, fordi tre af dem gerne ville være borgmester.

- Selvfølgelig er jeg da skuffet over ikke at blive borgmester. Men vi kunne jo ikke blive ved med det her i flere dage. Det orkede jeg simpelthen ikke, sagde Benny Hammer fra Konservative, der nu igen bliver viceborgmester ligesom i sidste valgperiode.

Kasper Bjerregaard var glad, da han kunne fortælle, at de borgerlige partier står bag ham som borgmester. Foto: Anders Tilsted

Med Kasper Bjerregaard som borgmester bliver det også det største borgerlige parti, som får borgmesterposten. Venstre fik fem mandater, De Konservative fire, Liberal Alliance tre mandater og DF og Nye Borgerlige fik hver et mandat.

I rød blok fik Socialdemokratiet ni mandater, SF fik tre mandater, og Enhedslisten nuppede et mandat.

Annonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Sundhedsministeren er smittet med corona

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce