Annonce
Randers

De får våbenskabe og indkøbsvogne op til overfladen: Magnetfiskere rydder op på bunden

Fire cykler, en indkøbsvogn, en festivalstol og et par spande med småt, udefinerbart skrot blev fangsten for tre venner søndag, der dyppede magneterne ved Den Blå Bro i Randers. Foto: Mads Buch Laursen
Fire cykler, en festivalstol, en cykelpumpe, kapsler og en masse udefinerbart skrot var fangsten for tre venner, der brugte nogle timer søndag på at støvsuge åens bund ved Den Blå Bro. Det må ligge i flere lag, for nu er der efterhånden samlet en del op, og der bliver ved med at dukke noget op, mener en af magnetfiskerne.
Annonce

Randers: En stor bunke skrot ender på bunden af åen, og det bliver fisket op i en lind strøm, der ikke ser ud til at tørre ud, selv om et par håndfulde af områdets magnetfiskere ofte er at finde langs bredden.

- Det er, som om, at når det øverste lag fjernes, så kommer vi ned til noget nedenunder, lyder det fra magnetfisker Mads Buch Laursen, der har været ved Den Blå Bro nu seks-syv gange og bliver ved med at få noget med op. Og det er vel at mærke ikke nye ting, der er smidt i. Fundene bærer præg af at have ligget længe på bunden.

Denne gang var han søndag af sted sammen med de faste magnetmakkere, vennerne Magnus Madsen og Steen Jensen, og de fiskede fire cykler, en indkøbsvogn, en festivalstol, en cykelpumpe og to spande med kapsler og udefinerbart skrot i små stykker op.

Indtil videre er det blevet til nogle spektakulære fangster, indrømmer Mads Buch Laursen, der har været med til at fiske et oversavet jagtgevær op ved broen ved Tellings fiskebutik.

- Og så har vi også fundet et våbenskab ved Fladbro. Der var dog ikke våben i.  Vi har også fundet et ødelagt pengeskab, uden penge i, siger Mads Buch Laursen.

Annonce

Kisten med guldmønter

Han har dog også sammen med kammeraterne fundet en fire-gears Yamaha i Brabrand Sø, og den fik de faktisk tilbudt 7500 kroner for af kendere, der ville restaurere den.

- Men vi afleverede den i stedet for til politiet, og der var faktisk en ejer til den, siger Mads Buch Laursen.


Men vi afleverede den i stedet for til politiet.

Mads Buch Laursen, magnetfisker


Han har også fisket scooterstel op.

Det er ikke fordi, der er den store økonomiske gevinst i at være magnetfisker, for det er der ikke. Ikke endnu i hvert fald, for der er ikke dukket noget op, som kunne omsættes i cool cash.

Men det er sjovt, og så håber skattejægerne vel på at finde kisten med guldmønter en skønne dag?

Der er ikke rigtig en fortjeneste, endnu da, i at finde metal i åen. Men det er sjovt, synes metaljægerne. Foto: Mads Buch Laursen
Fundene fra søndagen blev kørt direkte på lossepladsen. Foto: Mads Buch Laursen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Sport For abonnenter

Dét har vi lært af testkampene: Profiler skal slås for spilletid

Randers HK For abonnenter

Kragballe efter overlegent pokalavancement: - Det ligger lunt i svinget at få den her sejr

Annonce