Annonce
Randers

De første virtuelle social- og sundhedsassistenter er udklækket

Marlene Jensen, censor Anette Dippel og eksaminator Rikke Læssøe Schmidt skiftedes til at komme på skærmen. PR-foto
Mandag morgen blev der skrevet historie, da Randers Social- og Sundhedsskole dimitterede de første "virtuelle" social- og sundhedsassistenter.

Randers: Et "stort tillykke med uddannelsen" fra eksaminator og så et tryk på den røde knap "afslut opkald" er ikke den måde, en eksamen normalt slutter på, men sådan ser virkeligheden ud i disse uger, hvor Randers Social- og Sundhedsskole er lukket på grund af coronavirus.

Mandag morgen dimitterede skolen de første social- og sundhedsassistenter med en virtuel afslutningsprøve, hvor eksamenslokalet var skiftet ud med et videoopkald.

Marlene Jensen var en af eleverne, der satte sig foran skærmen sammen med hendes lærer og en censor i den anden ende. Selvom det selvfølgelig var en noget anderledes situation, så gav det det hende ligefrem en fordel at være hjemme, fortæller hun.

- Det er næsten bedre for mig, at jeg sidder herhjemme i vante omgivelser, end hvis jeg var på skolen, hvor man kan blive distraheret af andre mennesker. På denne måde kunne jeg få lov at fokusere bedre. Den eneste udfordring var, at jeg kun kunne se enten censor eller min lærer, så det kan godt være lidt mærkeligt, at jeg ikke kunne se deres ansigtsudtryk, når jeg sagde noget. Men det gik det hele, fortæller Marlene Jensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Starter på job

- Det er rigtig positivt, at vi kan afslutte vores elevers uddannelser, selvom skolen er fysisk lukket. Vi har knoklet for at stable både virtuel undervisning og virtuelle prøver på benene de sidste uger, så eleverne ikke får forlænget deres uddannelse. Der skal også lyde en stor ros til lærerne og eleverne for at tage udfordringen op og gennemføre både undervisning og nu også prøverne under disse anderledes forhold, siger direktør på Randers Social- og Sundhedsskole, Maria Dyhrberg Rasmussen.

Marlene Jensen skal starte på arbejde på onsdag.

- Det har været hårdt ikke at vide, om man er købt eller solgt og ikke kunne sige til min arbejdsgiver, om jeg ville blive færdig til tiden. Jeg har jo ikke haft de andre elever at sparre med som sædvanligt, men min vejleder har været helt fantastisk, og jeg glæder mig bare til at komme på arbejde, siger Marlene Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce