Annonce
Randers

De holder liv i Johnny Cash-lyden

Ivan Bach gi'r den gas med Johnny Cash Band. Koncert i Remisen 13. november. Pr-foto
Det lokale Johnny Cash Band fejrer 10 års jubilæum på Remisen. Nu i forstærket udgave med SingSing-pigerne i rollerne som The Carter Family.
Annonce

Randers: Endelig, efter måneders liggen brak i coronaens skygge, er Johnny Cash Band på benene igen. Instrumenterne er hevet frem, bandets 10 års jubilæum står for døren. Og det sker med forstærket lyd af den velsyngende kvartet SingSing. For sådan et jubilæum er værd at fejre. Især da fordi bandets medlemmer ikke havde regnet med, at bandet ville være så langtidsholdbart, som det har vist sig at være.

Men randrusianerne tog bandet og musikken til sig allerede efter første optræden i Randers Ugen 2011. Vejen var banet for en karriere, der rækker langt ud over det kronjyske og altså også omfatter egen fangruppe på 10. De holder til på Skjern-egnen, men krydser gladeligt den jyske højderyg for at høre idolerne spille på Djursland, i Randers eller andre steder i det jyske.

For det er med initiativtageren Ivan Bachs ord mest i Jylland, at amatørbandet får hyre. Både i øst og vest, hvor bandet har leveret musikken til musikfestivaler, ved byfester, i forsamlingshuse og andre spillesteder.

Og der er da også plottet flere koncerter ind i kalenderen 2021. For bandet er populært - det samme er idolet Johnny Cash, the Man in Black, der skulle overvinde så mange forhindringer, inden han kunne finde mening med livet sammen med June Carter som sin uundværlige soul mate.

Johnny Cash døde i 2003, få måneder efter sin elskede June. Men musikken lever. Det samme gør legenden.

Annonce

Enkelt lydbillede

I Randers har man taget begge dele til sig. For når Johnny Cash Band optræder, er det ikke bare musikken, men også historien bag, der forstærker oplevelsen. Og anekdoter er der mange af. Det samme er tilfældet med numre. Kataloget er næsten udutømmeligt. Det er med til at holde liv i Randers-bandet.


Lydbilledet er uhyre enkelt og klart. Ikke noget med elektrisk lyd her. Og så er der teksterne. De er som regel med en dybere mening.


- Han skrev og indspillede jo flere end 1.000 numre. Der er så meget materiale at tage af. Desuden er der jo også mange tekster, som andre har skrevet til ham. Bob Dylan, Kris Kristoffersen og andre. Så på den måde er der rigeligt med materiale at arbjede med, konstaterer Ivan Bach, der på scenen gi' den som Mr. Cash himself, med guitar og mørk stemme.

- Vi er ikke et plagiat. Vi fortolker i vores egen stil, men er selvfølgelig dybt inspireret af den originale vare, pointerer Ivan Bach, der nævner to ting, der gør Johnny Cash' musik så levedygtigt.

Det lokale cover-band Johnny Cash Band, tæller Per Arlyng, Preben Dybsdal, Tommy Kragelund og Ivan Bach. Pr-foto

- Lydbilledet er uhyre enkelt og klart. Ikke noget med elektrisk lyd her. Og så er der teksterne. De er som regel med en dybere mening, fremhæver den lokale Cash-forsanger.

For når en tekst har en mening, er sangen meget nemmere at fortolke. Så går tingene op.

- Så skal man ikke bare stå og lire af, men derimod leve sig ind i det univers så godt, vi kan.

Annonce

SingSing-pigerne

Det lokale cover-band har valgt at sætte ekstra lyd på sin jubilæumskoncert i Remisen, hvor kvartetten SingSing agerer The Carter Family. De fire sangerinder agerer kor for bandet. Men den ene af dem, Camilla Lindstrøm, går også solo, ligesom hun synger duet med Ivan Bach i Cash-Carter-numre.

SingSing-kvartetten giver Johnny Cash band ekstra sound. Fra venstre: Christian Bianca Rasmussen, Camilla Indstrøm, Mette Stiebitz og Lene Johnsen. Pr-foto

Randers-bandet har hentet musik fra mange sider af Johnny Cash' sangkatalog, der strækker sig fra rock over country til  gospel.

Johnny Cash Band

Fejrer 10 års jubilæum  i år.

Johnny Cash and the Tennessee Three består af Ivan Bach, guitar og sang, Per Arlyng, bassist, Preben Dybsdal, guitar og Tommy Kragelund, trommer.

SingSing-kvartetten består af: Mette Stiebitz, Christina Bianca Rasmussen, Lene Johnsen og Camilla Lindstrøm.

Jubilæumskoncert 13. november i Remisen.

Der er muntre sange og melankolske, herunder et nummer fra Cash' seneste album med den inderlige kærlighedssang "Rose of my Heart".

Men klassikere som "Ring of Fire", og "San Quentin" har også fundet vej til jubilæums-koncerten, der får urpremiere 2. oktober i Ørum Forsamlingshus, inden touren rammer Remisen i Randers 13. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce