Annonce
Randers

De kom forbi. De sang. Og de uddelte musikalske krammere på Randers Amtsavis

Så er vi i gang. 101 Toner. Fra venstre John Batz, Sara Gadborg og Lone Rødbroe. I baggrunden musikerne Mikas Bøgh Olesen og Jan Døssing Bendixen. Foto: Annelene Petersen
Solen stod højt på himlen, da gademusikanterne 101 Toner torsdag ved middagstid  troppede op på tagterrassen på Randers Amtsavis og gav den gas med godt en håndfuld iørefaldende danskpop-numre.
Annonce

Randers: Medarbejderne på Randers Amtsavis tog sig en behagelig slapper torsdag middag, hvor de lod sig overrumple af larmende, men musikalske gademusikanter, der i denne her uge sætter kolorit på virksomheder, på gader og stræder, og hvor de ellers dukker op.


Stemningen blev endnu mere aktuel, da Sara Gadborg snuppede mikrofonen og sang Tøsedrengenes iørefaldende hit om at slippe alting løs og komme ud og blive svimmel under åben himmel.


Det er nemlig i disse corona-tider en hemmelighed, hvor de tre solister, Sara Gadborg, Lone Rødbroe og John Batz, og to musikere, Mikas Bøgh Olesen og Jan Døssing Bendixen, gør holdt med deres optræden og deres trækvogne, læsset med instrumenter og mundgodt. De skulle jo nødig trække for stort publikum. Hemmeligt var det derfor også, da de pludselig stod i det lokale mediehus med deres tabernakel og gav den fuld skrue under åben himmel.

Lidt frugt og lidt væske er et must, når solen skinner fra en skyfri himmel. I forgrunden chefredaktør Axel Præstmark. Foto: Annelene Petersen

Stemningen blev endnu mere aktuel, da Sara Gadborg snuppede mikrofonen og sang Tøsedrengenes iørefaldende hit om at slippe alting løs og komme ud og blive svimmel under åben himmel. Hun gjorde det så overbevisende, at vandet i Randers Havn samlede sig i bølger under stemmens voluminøse pres. Anne Dorthe Michelsen med hjælp fra Maria Brahmsen, der i sin tid sang hittet til tops, kunne ikke gøre det lige så godt.

Annonce

Musikalsk pusterum

Men der var også brug for en ørehænger oven på John Batz' sørgmodige John Mogensen-nummer fra "Ensomhedens Gade nummer 9". Det er den med manden, der har ladet døren stå åben i håb om, at eks'en vender tilbage. Men hun har fundet en ny filejs. Uha, den trak vand.

Tvillingerne Peter og Klara var også med på avisens tagterrasse. Deres mor er Pia Pagaard Møller Madsen, der har lille Klara på skødet, mens kollega Niels Bo Mandrup, passede på Peter, da musikken gjaldede. Foto: Annelene Petersen

Forinden havde truppen sluppet "Den gule flyver" løs, så den fløj ud over rækværket og til himmels. Og der blev vippet med tæerne, klappet og sunget med på omkvædet i den halve times tid, der blev delt musikalske krammere ud på tagterrassen.

Medarbejderne på Randers Amtsavis blev torsdag middag hevet op på husets tagterrasse, hvor 101 Toner overraskede med en håndfuld danskpop-musik. I forgrunden journalister Morten Lund og Karin Hede Pedersen. Foto: Annelene Petersen

Et dejligt musikalsk pusterum, som avisens medarbejdere ikke er alene om at have oplevet. For 101 Toner-truppen har været rundt mange steder, og indstiller først deres særlige pop-up-koncerter lørdag. Det er Randers Teater i samarbejde med den aflyste Randers Festuge, der har sendt de hårdtarbejdende musikanter på gaden. Og det har været en rigtig god ide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Uheld skabte kø flere steder på E45

Randers FC For abonnenter

Randers FC-serie: Som rekordholder og med bind om armen sagde han farvel

Sport For abonnenter

Alt andet end pletfri præstation mod Ajax: Her er Agesens forklaring

Annonce