Annonce
Sport

De lokale fodboldklubber jubler: - Vi er klar i næste uge

I Helsted Fremad gør de klar til i den kommende uge at kunne åbne for træninger med op til 25 personer. Arkivfoto: Annelene Petersen
De lokale klubber er klar til at byde fodboldspillerne velkommen tilbage i næste uge. Eneste streg i regningen er, at det ikke bliver muligt at spille 11-mands-kampe.

Fodbold: De mest insisterende har haft små træninger spredt ud over ugen med grupper af fire spillere og en træner. Men reelt har den seneste nedlukning af det danske samfund med et forsamlingsloft på blot fem personer betydet, at aktiviteter på de lokale fodboldanlæg har været noget nær ikke-eksisterende.

Derfor bliver det en stor dag i de lokale klubber, når der fra på mandag igen vil være liv og glade ansigter på fodboldbanerne. Her må der være 25 personer samlet til aktiviteter, hvilket betyder, at fodbold for både børn, unge og seniorer kan starte op igen.

- Det glæder os. Ikke mindst på de unge menneskers vegne. Det er noget, de har gået og ventet på med længsel, og det samme har trænerne. Jo, vi er glade, og det er min forventning, at vi vil være klar til at starte op allerede i næste uge. Vi har gode folk på Ulvehøj, som ved, hvordan vi lukker hurtigt ned, og hvordan vi lukker hurtigt op igen, som vi nu får mulighed for, siger formand i Vorup, Finn Christiansen.

Annonce

Vigtigt tilhørsforhold

Selv om der med et forsamlingsloft på 25 personer ikke er udsigt til at kunne spille 11 mands-kampe lige med det første, ser Vorup FB-formanden alligevel den seneste udvikling som et stort skridt i den rigtige retning.


Der har jo været den her frygt ikke kun hos os, men også i andre sportsgrene, at der vil være unge, som mister deres tilhørsforhold til klub- og foreningslivet

Finn Christiansen, formand i Vorup FB


- For mig at se kommer det i første række, at det nu bliver muligt at træne igen. Så må vi se hen ad vejen, hvordan det ser ud med hensyn til at spille kampe. Men der har jo været den her frygt ikke kun hos os, men også i andre sportsgrene, at der vil være unge, som mister deres tilhørsforhold til klub- og foreningslivet. Derfor er det vigtigste, at vi nu kan komme i gang med at træne og lave aktiviteter igen, siger Finn Christiansen.

Annonce

Ingen 11-mands-kampe

I Helsted Fremad er formand Sten Haugaard Fransen ærgerlig over, at 11 mands-fodbold ikke bliver muligt med loftet på 25 personer.

- Med et forsamlingsloft på 25 personer lander vi lige nøjagtig dér, hvor der ikke kan afvikles 11-mands fodbold. Det kræver trods alt mere end bare 11 spillere på hvert hold. Det irriterer mig da, at det ikke kan lade sig gøre at spille de kampe, siger Sten Haugaard Fransen.

Men han er samtidig glad for, at der nu kan komme liv i børne- og ungdomsfodbolden.

- Det er fantastisk. 3-, 5- og 8-mands fodbold udgør vel 75 procent af vores aktiviteter, og her ser det jo ud til, at vi både vil kunne komme i gang med træninger og turneringer igen. Så på den led er det supergodt, siger Helsted Fremad-formanden.

Annonce

Respekt for corona

I Hornbæk SF med omkring 500 fodboldmedlemmer er de også klar til i næste uge at byde velkommen tilbage på det nye, flotte anlæg.

- Vi har haft nogle enkelte, som har trænet i grupper af fire. Men det giver nogle helt andre muligheder, at vi nu får mulighed for at træne i grupper på op til 25. Det betyder eksempelvis, at vi vil kunne træne med spil til to mål, som var det en kamp. Vi glæder os enormt til at komme i gang, selv om vi også går til det med ydmyghed og respekt for, at der stadig er corona og retningslinjer, der skal overholdes, siger fodboldformand i Hornbæk SF, Per K. Rasmussen.

- Så må vi se, om turneringerne kommer i gang til det planlagte tidspunkt i foråret. Der er ingen tvivl om, at folk er fodboldsultne, og der er helt sikkert også mange, der gerne vil ud at se kampe igen. Det er jeg spændt på at se, hvordan det skal håndteres. Men det er logistik, og det skal vi nok løse, når vi kommer dertil, siger Per K. Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce