Annonce
Randers

De nye Rigtige Mænd vandt mandeløbet

Søren Holm, alias Smeden, var med på holdet "Os med ølmaver". Han synes stadig, at konceptet holder, og det er stadig sjov, skæg og ballade at være med og få motion. Men på en podieplads kom han ikke, det er heller ikke det vigtigste, mener han. Foto: Tanja Maria Andersen

Ny livsstil, nye muskler, ny livvidde og nyt mod på livet har gjort, at de nye Rigtige Mænd er kommet i god form. De vandt Rigtige Mænd-løbet i Randers, helt uden snyd, men blev åndet godt og grundigt i nakken af holdet "De få rå", og som nummer

Randers: Det tog nøjagtig 1 time, 24 minutter og 44 sekunder at barbere den ged. Eller med andre ord: at vinde Rigtige Mænd-løbet i Randers onsdag aften. Og det var endda De Rigtige Mænd selv, der vandt det.

Altså de nye Rigtige Mænd. Nemlig Rasmus, Flemming, Thomas, Krabbe og Julle. Efternavne bruger man ikke, når man er kendt fra DR TV.

De "gamle" Rigtige Mænd: Hammer, Lindy, Palle, Jonas og Søren Smed var delt ud på hvert sit hold og var ikke mellem de tre første hold.

- Det hele gik rigtig fint. Der var en masse glade mænd, og vejret var fint. Så kan det nærmest ikke blive bedre, lyder det dagen derpå fra løbsleder Tommy Bach, RgI Randers.

Han fortæller, at det 11 kilometer lange løb med syv poster - hvoraf en af posterne indebar cirka en kilometer løb, så den samlede strækning nåede op på 12 kilometer - havde i alt 32 hold med. Langt de fleste hold var der fem deltagere på, men nogle havde fire eller tre. Fem hold gennemførte ikke alle opgaverne, men der var højt humør over hele linien.

Alle gjorde, hvad de kunne, og der var omkring 150 deltagere i Rigtige Mænd-løbet i perfekt vejr onsdag aften. Foto: Jeppe Bjerre Trans

87 kilo lettere

Og de nye Rigtige Mænd vandt, helt ude at snyde, bedyrer Tommy Bach.

De har da også allerede tabt sig meget. Rasmus har tabt otte kilo, mens Julle har tabt 10 kilo, Thomas 15 kilo, Flemming 20 kilo og Krabbe hele 34 kilo.

Med på sidelinien i Randers stod idékvinden bag tv-programmet, Marianne Albeck. Hun var ovenud begejstret for løbet:

- Det var så bekræftende at se, at mænd, der ganske givet var dem, der før sad i sofaen og så programmerne, nu selv var ude at løbe. De var kommet op fra sofaen. Man kunne se, at det var mænd, der stillede op for første gang. Det er da rørende. Og skønt at se, at så virker det. At programmerne når helt ud i virkeligheden og kickstarter det sunde liv for nogle, sagde Marianne Albeck.

Intet hold er stærkere end det svageste led. Det handler om samarbejde, når der skal løbes mandeløb. Foto: Jeppe Bjerre Trans
Annonce

Roser Randers

Hun roser Randers for at bakke fantastisk op om løbet.

- Det var utroligt godt arrangeret af RgI i Randers, der er vant til at lave Harbour Challenge-løbet. Og så synes jeg, at det var vildt at se, at borgmesteren bakkede op og selv stillede med et hold. Det er da noget, der vil noget, i stedet for bare at stå og holde taler og snakke om det, jamen, så er man selv med, respekt for det, siger Marianne Albeck.

Mens de nye Rigtige Mænd vandt i tiden 1 time 24 minutter og 44 sekunder, så kom holdet De få rå ind i 1 time 28 minutter og 20 sekunder. Team Randers Byråd med borgmester Claus Omann Jensen (V), Christian Brøns (V), Mark Pring (V), Jens Peter Hansen (V) og Daniel Madié (K) kom ind på en tredjeplads i tiden 1 time 31 minutter og 47 sekunder.

Annonce

Igen næste år

Breddeidrætskonsulent i Randers Kommune, Jesper Jakobsen, overværede løbet fra Tronholmen.

- Jeg holdt øje med mændene for at se, om der var smil på læben, sved på panden, og ja, om der blev givet max gas. Det er klart, at der er meget forskellige mænd med, men alle gjorde, hvad de kunne, også ham, der angiveligt vejede 160 kilo. Det er da flot, og ved sådan et løb her, der er alle vindere, siger Jesper Jakobsen, der fortæller, at det var med vilje, at der blev sluttet af med de gigantiske grillpølser kendt som Randers Pølser og en fadøl.

- Ja, det ville ikke give mening at slutte med gulerodsstave. Her har man efter et løb på 12 kilometer fortjent en Randers-pølse og en fadøl, lyder det fra breddeidrætskonsulenten.

Og mandehørms-løbet er et, vi vist godt kan vænne os til i Randers. Løbet skal nu evalueres af de samarbejdende parter, blandt andre Dansk Firma Idræt og Nordea Fonden, men det forlyder allerede nu, at det skal holdes næste år.

Det blev holdt 17 steder i landet, men de nye og de gamle Rigtige Mænd løb i Randers, for det er her, kerne-seerne er.

- Og så er Randers jo Kronjyllands hovedstad, det ville ikke være så godt at holde det i København eller Aarhus, lyder det fra kvinden bag tv-programmet, Marianne Albeck.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Den hårdtslående skønhedsdronning fra Randers fylder 50

Randers FC For abonnenter

Seneste trupnyt: Randers FC-anfører glipper pokalopgør mod barndomsklub - Graves ude af topopgør

Kultur

’Pretty Woman – The musical’ kommer til Værket i efteråret 2022

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Leder

Der skal otte nye i Randers Byråd. Mindst. Sådan kan din stemme skabe den nødvendige fornyelse og stoppe den dumme fnidderfnadder.

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Randers For abonnenter

Friske tal: Her er ugens regnskaber fra Randers

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Randers

To unge mænd anholdt efter overfald på 17-årig: Sparkede ham flere gange i ansigtet og på kroppen

Randers For abonnenter

Randers Amtsavis analyserer: Derfor mister Dansk Folkeparti magt i Randers

Randers

50 år med Randers Lille Skole: En skole der tog afstand fra "den sorte skole"

Annonce