Annonce
Østjylland

De røde partier får tre formandsposter: - Vi har rakt hånden langt ud til Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten

De røde partier bakker nu også op om den kommende borgmester, Kasper Bjerregaard, og de røde partier får tre formandsposter i de politiske udvalg. Foto: Anders Tilsted
De otte partier i den kommende kommunalbestyrelse i Norddjurs laver en bred aftale, hvor de røde partier bakker op om Venstres kommende borgmester Kasper Bjerregaard.

Norddjurs: Den kommende borgmester Kasper Bjerregaard (V) og de borgerlige partier fortsætter traditionen med at lave brede konstitueringer i kommunalbestyrelsen i Norddjurs.

For det borgerlige flertal er blevet enige med Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten om, at de får tre formandsposter i de politiske udvalg, mod at de peger på Kasper Bjerregaard som borgmester. Det bliver arbejdsmarkedsudvalget, børne- og ungdomsudvalget og kultur- og fritidsudvalget.

Det betyder, at alle otte partier er med i konstitueringsaftalen. De blå partier har et snævert flertal på 14 mod 13 i kommunalbestyrelsen, og med aftalen er håbet, at der bliver arbejdsro i den kommende tid i byrådet.

Annonce

- Vi har rakt hånden langt ud til Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten, fordi det er vigtigt for os, at vi arbejder bredt sammen. Det dur ikke, hvis det hele tiden bliver 14 mod 13, siger Kasper Bjerregaard.

S: - Vi får en smule indflydelse

Hos Socialdemokratiet er man ikke enig i, at hånden er rakt langt ud til de tre røde partier. Men de går med for at få så meget indflydelse som muligt i de næste fire år.

- Når tallenes logik tilsiger, at 14 peger på Kasper, så går vi ind i den her aftale for Norddjurs Kommunes skyld og for borgernes og for at få indflydelse. Den smule indflydelse, vi får, tager vi og arbejder videre med. Vi kan ikke endnu sætte navne på de tre formandsposter eller sige, hvordan de bliver fordelt mellem Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten, fortæller talsmand for den socialdemokratiske forhandlergruppe, Lars Møller.

Selvom der bliver et bredt samarbejde i kommunalbestyrelsen, så understreger den kommende borgmester, Kasper Bjerregaard, at borgerne kommer til at kunne mærke, at de borgerlige partier nu har flertal.

- Der bliver et skifte i fokus. Vi vil have et stort fokus på at forbedre erhvervslivets vilkår, og så skal velfærdsdelen bygges op igen efter nogle hårde økonomiske år. Så vi vil gerne gøre tingene på en anden måde. Minuttyranniet i det offentlige vil vi meget gerne lave om på, og vi kommer til at vægte traditionelle borgerlige værdier højt, siger han.

Annonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Regeringen beder ikke andre om at forsøge at genskabe sms'er

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce