Annonce
Randers

De seks største byer vil have kulturpolitikken tilbage på dagsordenen

Rabih Azad-Ahmad (R). Arkivfoto: Axel Schütt
København, Aarhus, Esbjerg, Odense, Aalborg og Randers vil arbejde sammen om at få kunst og kultur højere op på den nationale dagsorden.

Randers: Nu vil København, Aarhus, Esbjerg, Odense, Aalborg og Randers arbejde sammen om at få kunst og kultur højere op på den nationale dagsorden. Byerne tager hul på debatten fredag 23. august på Kulturmødet Mors.

Blandt politikere fra landets seks største byer er der bred enighed om, at kunst og kultur spiller en afgørende rolle for en positiv udvikling af kommunerne samt for sammenhængskraften i samfundet generelt.

Imidlertid bliver kunst og kultur omtalt og opfattet som flødeskum - og flødeskum står selvsagt svagt overfor ældrepleje og børneinstitutioner, når der skal prioriteres i de kommunale budgetter. Den opfattelse ønsker 6-byerne at nuancere.

Annonce

Varieret debat på Mors

6-byerne vil benytte Kulturmødet Mors til at arrangere en debat om det helt særlige, som kunst og kultur kan - også når det gælder store samfundsspørgsmål som byudvikling, klimaudfordringer og dannelse af børn og unge.

Sammen med direktør for Aarhus Teater, Allan Aagaard, sætter rådmand i Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, samt formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, May-Britt Andrea Andersen, fokus på de positive effekter, som samarbejdet mellem kultur og erhvervsliv skaber for byer som for eksempel Esbjerg og Aarhus.

- Jeg glæder mig rigtig meget til debatten. Kulturen og dens betydning for vores samfund er enormt vigtig. Lige nu står FNs Verdensmål højt på Aarhus' dagsorden, og netop her spiller kulturen en stor rolle i formidlingen af målene, siger Rabih Azad-Ahmad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet: Flere indbrud gennem taget

Danmark For abonnenter

Virksomhed er forberedt: Klar til at flytte produktion til England, hvis brexit-aftale falder

Randers For abonnenter

Fødevarestyrelsen har siden februar haft fokus på at sanktionere chaufførerne mindre

Annonce