Annonce
Leder

De sidste corona-tvivlere må være omvendt: Nu spøger vi ikke længere

Hverdagen bliver anderledes, men vi kommer gennem det, hvis alle nu tager corona alvorligt. De sidste tvivlere bør være omvendt.
Der er en tid til spøg og letsind, og der er en tid til alvor og sammenhold. For så vidt angår coronavirus, er det første nu dårlig stil og det sidste på sin plads.

Der er en tid til spøg og letsind, og der er en tid til alvor og sammenhold. For så vidt angår coronavirus, er det første nu dårlig stil og det sidste på sin plads. Mange har enten lavet grin med den nye sygdom eller i hvert fald ikke taget smitterisikoen specielt alvorligt, men nu er alvoren ved at gå op for de fleste.

På pressemødet tirsdag formiddag skruede politikere og myndigheder markant op for retorikken. Statsministeren var tydeligt træt af mange danskernes dårlige vittigheder og afslappede tilgang til anbefalingerne, mens sundhedsminister Magnus Heunicke medbragte et stykke pap med en graf, som simpelt og pædagogisk viste, at vi enten kan gøre ingenting og få rigtigt mange smittede på kort tid, så sundhedssystemet kollapser med for mange patienter og for få ansatte og senge, eller bekæmpe smitten og dermed fordele sygdomstilfældene over længere tid, så systemet kan klare det.

Så klar besked har politikerne og deres medbragte embedsmænd ikke givet os tidligere, og det kan man måske bebrejde dem, men lad det nu ligge, for nu tæller ikke fortiden, men nutiden og især fremtiden. Og ansvarlighed er kodeordet. Ansvarlighed over for de ældre og kronisk syge, som rent faktisk risikerer at dø af sygdommen. Ansvarlighed over for medborgere med andre sygdomme, som kan risikere ikke at få behandling, fordi alt er optaget på hospitalet. Ansvarlighed over for de arbejdspladser, der kan blive lagt øde. Og ansvarlighed og hjælp til de tusinder af virksomheder, der allerede mærker konsekvenserne tungt på deres bundlinje. Både helbred og samfundsøkonomi er på spil.

Derfor skal vi hver især tage ansvar, og det skal arrangører af begivenheder med publikum bestemt også. Anbefalingen er ikke at samle flere end 1000 mennesker. Det er selvfølgelig et tilfældigt tal, så det vil være god stil også at droppe arrangementer med færre deltagere.

Hverdagen bliver anderledes, men vi kommer gennem det, hvis alle nu tager corona alvorligt. De sidste tvivlere bør nu være omvendt.

Annonce
Analyse For abonnenter

Troværdigheden på spil: Derfor er Kjærsgaard nødt til gå fra K nu og sige farvel til politisk indflydelse

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konservative i stormvejr: Derfor smækker Christina Kjærsgaard med døren - og derfor bliver Bo Ratz hos partiet

Sport For abonnenter

Utallige jobtitler, adrenalinsus og rødglødende telefoner: Mike Nielsen har aldrig et roligt øjeblik i verdens bedste job

Randers

Julepresset mor i Assentoft fik randrusianerne til lommerne: Når mange donerer, føler man sig mindre alene

Randers

Ny café på central plads i Randers åbner snart: Her bliver søndagsåbent og nye varianter af både kaffe og sandwich

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Randers

Butikstyve forsøgte at stikke af fra politiet: Stjal varer i flere butikker

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Annonce