Annonce
Randers

De studerende har talt: Ny læreruddannelse i Randers bliver en realitet

En rundspørge viser, at skolerne i meget store dele af Danmark oplever lærermangel og forventer større rekrutteringsproblemer fremover. Især fordi et stort antal lærere går på pension i disse år. Foto: Via University College

VIA har truffet endelig beslutning om at åbne en uddannelsesstation til lærer på Campus Randers. Uddannelsen af lærere i Randers skal være med til at dæmme op for manglen på lærere på blandt andet dele af Djursland.

Annonce

Randers: Fra om få uger bliver der uddannet lærere i Randers. Det ligger nu helt fast, da den nye uddannelsesstation, som VIA University College har haft ønske om at etablere på Campus Randers, har optaget tilstrækkeligt mange studerende til at kunne gå i luften. De lærerstuderende i Randers møder ind i slutningen af august, og på nuværende tidspunkt er der optaget 18 lærerstuderende på den nye uddannelsesstation. Dertil kommer et efteroptag over de kommende uger, som ventes at føre til i hvert fald over 20 lærerstuderende på Campus Randers ved studiestart.

Efteroptaget betyder, at VIA først om et par uger har endeligt overblik over antallet af studerende på uddannelsesstationen i Randers.

Annonce

Flere studiepladser bevilget

Allerede på nuværende tidspunkt er VIA University College dog særdeles tilfredse over interessen fra de kommende studerende på uddannelsesstationen i Randers.

- Vi har været meget spændte på, hvordan søgningen ville være, for det er jo et helt nyt initiativ. Heldigvis kan vi allerede nu sige, at der er optaget nok til at komme godt fra start, siger uddannelseschef Elsebeth Jensen fra VIA Læreruddannelsen.

Uddannelseschefen tilføjer, at der stadig er ledige studiepladser, da Uddannelses- og Forskningsministeriet for nylig har bevilget VIA 100 ekstra studiepladser på læreruddannelsen.

- Vi krydser fingre for endnu flere ansøgninger i løbet af de næste uger, for samfundet har brug for flere læreruddannede - blandt andet er der mangel på læreruddannede flere steder på Djursland. Derfor vil jeg kraftigt opfordre unge, der har lyst og kompetencer til en fremtid som lærere, til at få sendt ansøgninger afsted hurtigst muligt, siger Elsebeth Jensen.

Annonce

Undervisning i Randers og Nørre Nissum

De lærerstuderende i Randers skal gennemføre hele det første år af den fireårige læreruddannelse på uddannelsesstationen i Randers. Her vil de få samlet undervisning og skal blandt andet studere grundlæggende forhold om at undervise og tilrettelægge læreprocesser for elever. De skal tillige lære om trivsel, inklusion, specialpædagogik og klasseledelse samt tilegne sig kompetencer til at undervise i de undervisningsfag, de har valgt.

Derudover er forventningen, at praktikperioder og det afsluttende bachelorprojekt vil blive gennemført i det geografiske lokalområde, som uddannelsesstationen ligger i. Den resterende del af uddannelsen kommer til at foregå dels fysisk i Nørre Nissum - sammen med andre lærerstuderende på stedet - og dels som netbaseret undervisning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce