Annonce
Debat

Debat: Danmark er de sprogløse verdensborgeres land

Annonce

Udtrykket ’match point’ forbindes normalt med diverse sportsgrene. Uden for sportsverdenen betyder ordet match ’overensstemmelse’, for eksempel i udtrykket ”et godt match”.

Det er formentlig især den sidste betydning, Aarhus Universitet (AU) har i tankerne, når det i foråret lægger universitet til et stort, internationalt seminar under overskriften MatchPoints. AU er dog nok ikke ked af dobbelttydigheden. Og det engelske udtryk ligger jo godt i munden.

Under seminaret – tre dage i slutningen af april – sættes der fokus på de dansk-tyske relationer. Der vil være forelæsninger af topakademikere, diskussioner med toppolitikere og musikalsk indslag af det ypperste inden for klassisk musik (Beethoven).

Der vil være rektorer, professorer, ambassadører, og det journalistiske koryfæ Anne Applebaum kommer hele vejen fra USA. Seminaret er et af højdepunkterne i det dansk-tyske venskabsår 2020 – på niveau med Nationalmuseets Tysklandsudstilling. Der må være noget at glæde sig til, for dem der holder af kulturel og sproglig mangfoldighed på højeste niveau.

Nej, det er der faktisk ikke. Der vil ikke blive sagt et ord på tysk – og heller ikke på dansk for den sags skyld. Alt, ALT, foregår på engelsk. Der kan selvfølgelig være et hensyn at tage til de potentielle deltagere, der ikke behersker tysk. Men på AU uddannes der faktisk konferencetolke. Dem har man desværre ikke fantasi nok til at benytte. Danmark er – med Per Øhrgaards ord – blevet de sprogløse verdensborgeres land.

Mikael Busch
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Målscoreren og anføreren efter derbyet: - Elendigt at være en mand i overtal uden at vinde

Sport

Se kampens højdepunkter: Randers FC smider derbysejr og førsteplads

Randers FC For abonnenter

Klar til lokalbrag? Stærk statistik, rødglødende Riis og bud på de 11 udvalgte derby-krigere

Annonce