Annonce
Debat

Debat: Der er ekstra fokus på vores veteraner og deres familier under corona-krisen

Veteraner: Denne tid er udfordrende for mange. Det kan være svært nok at få dagene til at hænge sammen med arbejde, børnepasning og håndtering af det store tomrum, uvished om fremtiden og de mange spørgsmål, som covid-19 fører med sig. Ekstra udforende er det for de familier, der i forvejen bakser med udfordringer. Det gælder psykiske lidelser, sociale udfordringer og andre særlige behov.

En gruppe det kan være særligt svært for i denne tid er vores skadede veteraner - og ikke mindst deres familier. De skadede veteraner oplever at være i endnu en krig. Mod både en usynlig fjende og mod sig selv.

Det siger sig selv, at den ændrede struktur på hverdagen, begrænsningerne i fysisk udfoldelse og socialt samvær rammer PTDS-skadede ekstra hårdt. Hertil kommer usikkerheden og uvisheden. Derfor er det væsentligt, at der i den her periode er et ekstra fokus på denne gruppe. Det gælder rådgivningen og hjælpen fra de etablerede institutioner.

I Forsvaret har jeg bedt vores Veterancenter om at række en ekstra hånd ud til veteranerne, ligesom de skal stå til rådighed, når hjælpen opsøges. Uanset om opråbet kommer fra veteranen selv eller fra familien. Derfor sendte vi i sidste uge breve ud til 38.000 danske veteraner med et løfte om, at vi stadig er her til at hjælpe, selv om situationen i resten af samfundet er markant anderledes.

Men der er også god grund til, at vi som medborgere udviser ekstra forståelse. Både for veteranen og veteranens familie. Lidt ekstra tolerance, hjælp eller bare et par søde ord kan gøre en kæmpe forskel. Derfor også fra min side en kæmpe respekt for og tak til de PTSD-ramte veteraner og deres familier, der lige nu kæmper ekstra hårdt for at komme gennem krisen.

Trine Bramsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce