Annonce
Debat

Debat: Det er Bæredygtigt Landbrug, der skyr åbenhed

Miljø: I en replik til mig, den 19/10, efterlyser Peter Rosendal (PR), bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug (BL), åbent tilgængelige tal fra professor Stiig Markager angående hans konklusioner om kvælstofudledningerne til vore farvande.

Jeg er glad for at kunne være PR og BL behjælpelig på dette punkt. Markager har blandt andet fremlagt sine tal på forskerforum.dk, klik ind her. Det er åbent for enhver. Så skulle begrundelsen efter Rosendals eget udsagn for at slæbe Markager i retten, sigtet for ærekrænkelse, være fjernet. Men BL har med denne sag demonstreret deres usympatiske tendens til at gå efter manden i stedet for bolden.

Det er her, der er tale om manglende åbenhed. Og BL leverer, i uskønt selskab med søsterorganisationen Landbrug & Fødevarer endnu et kapitel til en række af sager, præget af spin, fordækthed og fravær af armslængdeprincip. Det er ikke just noget, der befordrer den brede befolknings tillid til landbrugserhvervets top.

Annonce
Ian Heilmann. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fri vilje er et fremmedord: 3F's tankegang er totalitær

Menneskers ret til at træffe frie valg om egne forhold burde ikke være til diskussion. Det er den så alligevel. Fagforbundet 3F tror for eksempel på det modsatte, nemlig det såkaldte kollektivs ret til at tvinge lønmodtagere og arbejdsgivere ind i 3F's overenskomster. Det så vi i al sin grufuldhed, da medarbejdere i SAS Ground Handling i Københavns Lufthavn mobbede en kollega og nedlagde arbejdet, fordi han foretrak ingeniørernes fagforening frem for 3F. Næstformanden i bagagearbejdernes klub blev på en lydoptagelse afsløret i at overfuse og true kollegaen, og det var jo ikke så heldigt, når 3F nu påstår, at sådan opfører man sig aldrig. DR har også dokumenteret tidligere og lignende udskamning af medarbejdere i lufthavnen, som fravalgte 3F. Nu ser vi så i Vestjylland en sag, der ikke er identisk, men som rummer akkurat samme tankegang fra 3F's side: Vi alene ved, hvad der er bedst for lønmodtagerne i Danmark, og får vi ikke vores vilje, kan det blive ubehageligt. Som avisen Danmark skrev forleden, er en anlægsgartner fra Borris ved Skjern og hans 30 medarbejdere glade for overenskomsten med Kristelig Arbejdsgiverforening, men da 3F's folk ser gartnerens bil på byggepladsen ved det nye supersygehus i Gødstrup ved Herning, får gartneren fem dage til at skrive under på en overenskomst med 3F, hvis han ikke vil rammes af konflikt. Han skriver under, men medarbejderne er utilfredse med 3F og vil hellere tilbage til den kristelige overenskomst, så nu har gartneren opsagt hos 3F igen. Nu er det spændende så, om 3F starter en konflikt mod gartneren, som kan koste hans virksomhed livet og medarbejderne jobbet. Det er utåleligt, at vi i 2019 skal have den diskussion. Fagforbundene har gjort og gør meget værdifuldt for deres medlemmer, men det må og skal være en frivillig sag for både arbejdsgivere og lønmodtagere, hvor de vil organisere sig. Hvis de altså vil. Sådan er dansk lov. 3F's tankegang, som sætter kollektivet over individets frie valg, er og bliver totalitær.

Randers

Kirkegårdsleder: Det koster 100.000 kroner at rense skændede gravsten

Kultur For abonnenter

Randers-præst: Hærværk mod den jødiske kirkegård gør ondt ind i sjælen

Randers

Israels ambassadør kommer til Randers: - Det er meget bekymrende og trist

Annonce