Annonce
Debat

Debat: Dyrene er blandt finanslovens tabere

Dyr: Den røde finanslov er samlet set rigtig dårlige nyheder for dyrevelfærden. Dyrene, provinsen og de ældre var blandt de områder, som ganske enkelt ikke har været vigtige for regeringen og dens støttepartier, og som derfor står tilbage med et skuffende facit.

Lad mig dog starte med en enkelt god nyhed. Dyrenes Vagtcentral bliver alligevel ikke skåret ned til sokkeholderne, sådan som regeringen ellers ønskede det i sit oprindelige finanslovsudspil. Dyrenes Vagtcentral er dem, man kan ringe til på 1812, hvis man opdager et nødlidende dyr. Så kommer de og hjælper. De gør et fantastisk stykke arbejde. Derfor var regeringens besparelsesforslag også en helt håbløs ide, som ville have medført, at dyr var kommet til at lide, fordi de ikke længere kunne få hjælp.

Jeg vil i al beskedenhed tillade mig at tildele DF en del af æren for, at Dyrenes Vagtcentral blev reddet. Det var ikke sket uden vedholdende kritik fra DF og andre. Det har sikkert også gjort indtryk, at Mogens Jensen som minister på området kom gevaldigt i modvind, da jeg grillede ham i Folketingets spørgetid om netop dette spørgsmål. Det brød han sig tydeligvis ikke om. Det forstår jeg godt. Han havde en dårlig sag.

Men selv om vi kan glæde os over, at Dyrenes Vagtcentral kan fortsætte arbejdet på samme niveau, så var der samtidigt desværre virkelig dårlige nyheder til de mange andre gode folk, der i forskellige foreninger kæmper for dyrenes vilkår. Den pulje til dyrevelfærd, som foreninger kan søge om midler til deres virke fra, bliver barberet ned fra 10 til 2,5 millioner kroner. Det kommer til at kunne mærkes.

Når DF ikke er med ved forhandlingsbordet, er der åbenbart ikke andre, der synes, dyrevefærd er vigtigt. Eller i hvert fald ikke vigtigt nok til at bruge kræfter på at kæmpe for det ved forhandlingsbordet. Resultatet ser vi med denne finanslov. Jeg synes, det er trist.

Annonce
Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Køber af Kongens Ege-lejlighed savner svar: - Vi får ikke noget at vide

Leder For abonnenter

Havnen er ikke nogen legeplads, hverken for børn eller berusede voksne

Som borger i Randers er det godt at vide, at det er blevet nemmere at komme op, hvis man skulle snuble over kajkanten og ende i det havnevand, der størstedelen af året er mørkt og koldt og stort set altid strømfyldt. Det er godt at vide, at sikkerheden på havnen er blevet opgraderet med belyste redningsstiger. Det er godt at vide, at havnen er blevet klassificeret som sikker. Endnu bedre er det dog at være bevidst om, at selv en sikker havn fortsat er et farligt sted at opholde sig. Det er vigtigt, at vi alle som ansvarlige aktører i samfundet gør alt, hvad vi kan, for at øge sikkerheden der, hvor vi har muligheden. Det er vigtigt, at Randers Havn gør alt, hvad den kan, for at øge sikkerheden langs kajerne og på broerne. Endnu vigtigere er det dog, at vi alle passer på os selv og hinanden og især vores børn, når vi opholder os på havnen, hvor vandet ikke er varmt og klart og stille som i svømmehallen. Ude i den virkelige verden er det farligt at falde i vandet, og derfor er det bedre at passe på end at få brug for belyste redningsstiger. For hvad nu, hvis man ikke kan svømme med vinterjakke og vandrestøvler på, hvis man slet ikke kan svømme, hvis strømmen løber væk fra redningsstigen, hvis man har brækket benet i faldet? Hvad nu, hvis det er mørkt, hvis det er koldt, hvis der ikke er andre på havnen? Havnen er en farlig arbejdsplads men også et farligt sted at opholde sig i sin fritid. Det skal vi have i baghovedet, og det skal vi snakke med vores børn om. Vi og vores børn skal have redningsvest på, når vi opholder os på havnen. Vi skal lære vores børn at svømme, og vi skal holde vores egne svømmefærdigheder ved lige. Hvis ikke selv vi kan svømme, kan vi hverken redde vores børn eller os selv. Så står vi der, som en anden Erik Clausen i Den store badedag: "Næste sommer lærte far mig at svømme - selv lærte han det aldrig". Havnen er ikke nogen legeplads, hverken for børn eller berusede voksne. Det er fint, at Randers Havn er blevet mere sikker end før, men helt sikker bliver den aldrig.

Randers For abonnenter

Afsløring: Prestigeprojekt på Kongens Ege sendt til tælling - Benhårdt slagsmål om millioner

Annonce