Annonce
Debat

Debat: Er Nørrebro tabt?

Indvandring: Nørrebro i København er et af de steder i Danmark, der oftest bliver nævnt, når man vil fremhæve eksempler på områder, hvor man helt tydeligt kan se, at den massive indvandring har været til skade for landet. Vollsmose i Odense eller Gellerupparken i Aarhus er andre steder, som med stor tydelighed dokumenterer, at integrationen er slået fejl.

Det har ligefrem ført til en tilbagevendende diskussion om, hvorvidt Nørrebro er tabt. Det forstår jeg godt. Men jeg nægter helt principielt at anerkende, at der er nogen del af fædrelandet, som er tabt. Det skal vi aldrig acceptere. Også selv om de store udfordringer engang imellem kan få det til at sådan ud.

Lad os nu bare være helt ærlige. Langt størstedelen af problemerne med bander, kriminalitet og ballade på Nørrebro skyldes kriminelle drenge og unge mænd, der stammer fra lande i Mellemøsten og Afrika. Når vi taler om indvandrerkriminalitet her i landet, så er det altså ikke folk fra Indien, Thailand eller USA, vi taler om. Det er indvandrere og efterkommere fra muslimske lande, der er helt i top, når man ser på kriminalitetsstatistikkerne opgjort efter oprindelsesland.

Derfor er det naturligvis også først og fremmest denne gruppe, som man skal målrette den præventive indsats imod. Jeg mener, at det skal være slut med blødsødne integrationsprojekter og det misforståede fokus på, at det skal være imamer, der spiller en stor rolle i den sociale indsats overfor unge indvandrere.

Vi skal gå helt væk fra en multikulturel tilgang. I Danmark er der én kultur: Den danske. Folk kan i sagens natur have forskellig etnicitet, religion osv. Men hvis vi accepterer, at her gælder andre kulturer end den danske, så accepterer vi parallelsamfund. Hvis man ikke vil være en del af den danske kultur, så må man finde et andet sted at opholde sig.

Indsatsen over for de kriminelle skal være massiv og vedholdende. Banderne skal stresses. Det skal gøres decideret ufedt at være med i en bande. Og hvis der er tale om udlændinge, som begår alvorlig kriminalitet, så skal de udvises hurtigst muligt. Statsborgerskab bør tildeles på prøve de første 10 eller 20 år, så man kan tage det fra folk, som misbruger vores gæstfrihed til at begå kriminalitet.

Personer, der reelt ikke er til rådighed for arbejdsmarkedet og ikke har et ønske om at blive en del af det danske samfund, skal fratages deres ydelser.

Dette er blot nogle af de konkrete tiltag, som jeg mener er nødvendig, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at få integrationen på ret køl.

Og så skal vi selvfølgelig bremse for yderligere indvandring af mennesker fra de lande, som vi ved skaber problemerne.

Annonce
Pia Kjærsgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

En kirkegårdsomlægning fjernede mors sorgsted: Nu søger hun ligesindede til at lave en mindeplade

Leder For abonnenter

Hjælp hårdt plagede motorvejsnaboer. Nu.

Det er alt andet end rimeligt, at skiftende sammensætninger af Folketinget, skiftende regeringer og skiftende ministre lader borgere overalt i stikken i det støjhelvede, der opstår, når nok så nødvendige motorveje pløjer sig gennem det, der engang var dejlig natur og landlig idyl. Det hører ingen steder hjemme, at magthaverne i vores nok så velfungerende velfærdssamfund ikke støjsikrer de borgere, der betaler prisen, når alle vi andre får opfyldt vores fuldt forståelige og fornuftige ønsker om flere motorveje. Lokalt og aktuelt er det således alt andet end rimeligt, at borgere i Vorup, Hornbæk og Helsted, der i årevis har været plaget af støj fra den motorvej, der løber forbi deres hjem, aldrig har fået den statslige hjælp, de fortjener og med rette kan forvente. Motorvejsstøj er ikke blot generende men også sundhedsskadelig, og derfor er det et alvorligt problem, at borgere her hos os bliver ramt af den borgerlige regerings endeligt, der rykkede forårets nationale infrastrukturplan med sig i faldet. De støjplagede borgere i Vorup, Hornbæk og Helsted skulle ifølge infrastrukturplanen - og i lighed med borgere på fire andre hårdt plagede pletter på landkortet - have haft en længe savnet håndsrækning fra staten i form af støjdæmpning for samlet 131 millioner kroner. Nu får de ingenting, foreløbig. Den nye socialdemokratiske regering vil hellere forhandle en ny infrastrukturplan, men den nye minister på området, Benny Engelbrecht, kan end ikke svare på, hvornår forhandlingerne går i gang, blot at det vil ske i løbet af næste år. Det kan vi som moderne samfund ikke være bekendt. Vi kan ikke først love en løsning for sekundet efter at løbe fra løftet. Det er ikke det, vi forventer os og forstår ved et demokratisk samfund. Det er ikke sådan, det skal fungere. Vi forventer, at vores lokale folketingsmedlemmer - Mølbæk, Malte og Michael - nu går aktivt ind i kampen for at sikre deres lokale vælgere den løsning, de er blevet lovet. Dette gælder ikke mindst regeringsmedlemmet Malte Larsen.

Randers For abonnenter

Rystet borger efter faldulykke på Østervold: - Det var som at træde ud på en skøjtebane med brun sæbe over det hele

Annonce