Annonce
Debat

Debat: Finanslovsforslaget er en sløj omgang

Finanslov: Regeringens udkast til dens første finanslov er ikke godt nok. Så enkelt kan det siges. Som økonom løber det mig koldt ned ad ryggen, at regeringen skyder så langt ved siden af skiven med økonomisk fornuft.

Det gælder ikke mindst forslaget om at gøre det dyrere og sværere at drive virksomhed. Planen om at tredoble afgiften på generationsskifte i familievirksomheder er måske det bedste eksempel på, at regeringen ser højere erhvervsbeskatning som en farbar vej. Behøver jeg nævne, at finanslovsforslaget er blottet for tiltag, der vil styrke erhvervslivet? Det er den helt forkerte vej at gå.

Generelt ser det ud til, at regeringen tror, den kan løse problemerne ved at drysse afgifter ud til danskerne. En bærepose bliver 50 øre dyrere, en pakke cigaretter stiger 5 kroner og plastikgafler stiger med et endnu ukendt beløb. Logikken bag tyder på, at regeringen føler sig i stand til at finansiere og adfærdsregulere på samme tid. To fluer med et smæk. Det ville være smart, hvis ikke det var så utrolig banalt og ineffektivt.

Socialdemokratiets forslag til næste års finanslov lever op til udtrykket om, at al begyndelse er svær. Det kan i hvert fald kun blive bedre herfra.

Annonce
Kim Valentin
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Visit Randers, forklaring søges

Læserbrev: Er den lokale turisme ved at blive endnu en Randers sag? Det er som om, vi leder efter noget at blive uenige om, og som fluks skal deles i den store offentlighed. Vedrørende Hal 4 er der trods alt kommet argumenter frem om, hvorfor hallen bliver positiv for Randers på den lange bane. Helt modsat med Visit Randers og det, der kommer til at hedde Visit Aarhus. Fakta er, at et stort flertal i byrådet vedtog at lukke Visit Randers og lægge all æggene i Visit Aarhus' kurv. Et så drastisk skridt må der være sunde argumenter for, men vi hører dem ikke. Her svigter, efter min mening, vores lokale avis og ikke mindst de politikere, som stod på mål for beslutningen. Borgmesteren må være den nærmeste til at forklare det, og det kan jo passende være til Randers Amtsavis, som i høj grad mangler den vinkel på historien. Det kan vi blandt andet læse i en ikke helt gennemtænkt leder i dag. Min personlige mening er, at det var rigtigt, at vi tilslutter os Visit Aarhus men helt tudetosset at lukke ned for et helt unikt turismelokalkendskab med et fortræffeligt samarbejde med mange erhvervsaktører og frivillige i Randers Kommune. Nu skal det hele starte forfra. Lad os nu få seriøst belyst, hvad der er sket, og hvad der skal ske. Det må bestemt være en opgave for avisen.

Randers FC For abonnenter

5 ting vi lærte: Saba var savnet, Kamara var rusten, men det dufter stadig af top 6

Annonce