Annonce
Debat

Debat: Fingrene fedtet ind - Ud med korrupte EU-kommissærer

EU: Uærlige erklæringer og mistanke om snyd med EU-midler er blandt de lig, som en række kandidater til EU-Kommissionen har sejlet med i lasten. Heldigvis har Europa-Parlamentet gennem de sidste ugers høringer fået sat en kæp i de brodne kars hjul.

EU-Kommissionen er måske den mest magtfulde organisation i Europa. Det er EU-Kommissionen, der foreslår al ny lovgivning i EU. Derfor er det meget vigtigt, at EU-kommissærerne er rene og ikke har lig i lasten.

I Europa-Parlamentet har vi mulighed for at høre kommissærerne, inden de kan tiltræde. Og vi kan sige ”nej” til dem, der ikke kan svare for sig eller har alvorlige sager i bagagen. Det har vi gjort tre gange i forhold til den nye EU-Kommission.

Det drejer sig om den rumænske kandidat, som har indgivet en uærlig erklæring til EU om sin indkomst. Hun har tilsyneladende glemt at opgive en million euro, herunder penge som hun har fået i et lån fra en unavngiven person.

Derudover er der den ungarske kandidat som angiveligt har haft interessekonflikter mellem sit advokatfirma og sin post som Ungarns justitsminister, og som ikke kunne besvare, hvordan det hang sammen.

Og endelig den franske kandidat Sylvie Goulard, der tidligere måtte trække sig som fransk forsvarsminister. Det kom nemlig frem, at hun før da som medlem af Europa-Parlamentet, aflønnede en assistent med EU-midler, og at denne assistent muligvis slet ikke arbejdede med EU. Hun betalte 45.000 euro tilbage og er stadig under efterforskning.

Jeg sad med til høringen af Goulard, og jeg var ikke tilfreds med hendes svar. Derfor stemte jeg nej til hende. Jeg er glad for, at vi får luet ud i de brodne kar. Det er på tide at lue ud i de brodne kar i EU-toppen og stå sammen om rene linjer blandt EU’s toppolitikere.

Annonce
Niels Fuglsang
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fri vilje er et fremmedord: 3F's tankegang er totalitær

Menneskers ret til at træffe frie valg om egne forhold burde ikke være til diskussion. Det er den så alligevel. Fagforbundet 3F tror for eksempel på det modsatte, nemlig det såkaldte kollektivs ret til at tvinge lønmodtagere og arbejdsgivere ind i 3F's overenskomster. Det så vi i al sin grufuldhed, da medarbejdere i SAS Ground Handling i Københavns Lufthavn mobbede en kollega og nedlagde arbejdet, fordi han foretrak ingeniørernes fagforening frem for 3F. Næstformanden i bagagearbejdernes klub blev på en lydoptagelse afsløret i at overfuse og true kollegaen, og det var jo ikke så heldigt, når 3F nu påstår, at sådan opfører man sig aldrig. DR har også dokumenteret tidligere og lignende udskamning af medarbejdere i lufthavnen, som fravalgte 3F. Nu ser vi så i Vestjylland en sag, der ikke er identisk, men som rummer akkurat samme tankegang fra 3F's side: Vi alene ved, hvad der er bedst for lønmodtagerne i Danmark, og får vi ikke vores vilje, kan det blive ubehageligt. Som avisen Danmark skrev forleden, er en anlægsgartner fra Borris ved Skjern og hans 30 medarbejdere glade for overenskomsten med Kristelig Arbejdsgiverforening, men da 3F's folk ser gartnerens bil på byggepladsen ved det nye supersygehus i Gødstrup ved Herning, får gartneren fem dage til at skrive under på en overenskomst med 3F, hvis han ikke vil rammes af konflikt. Han skriver under, men medarbejderne er utilfredse med 3F og vil hellere tilbage til den kristelige overenskomst, så nu har gartneren opsagt hos 3F igen. Nu er det spændende så, om 3F starter en konflikt mod gartneren, som kan koste hans virksomhed livet og medarbejderne jobbet. Det er utåleligt, at vi i 2019 skal have den diskussion. Fagforbundene har gjort og gør meget værdifuldt for deres medlemmer, men det må og skal være en frivillig sag for både arbejdsgivere og lønmodtagere, hvor de vil organisere sig. Hvis de altså vil. Sådan er dansk lov. 3F's tankegang, som sætter kollektivet over individets frie valg, er og bliver totalitær.

Kultur For abonnenter

Randers-præst: Hærværk mod den jødiske kirkegård gør ondt ind i sjælen

Randers

Kirkegårdsleder: Det koster 100.000 kroner at rense skændede gravsten

Annonce