Annonce
Debat

Debat: Har du snakket med en, der sidder alene i dag?

I Danmark føler 350.000 mennesker sig ofte ensomme viser tal fra Folkebevægelsen mod ensomhed. Ventilens tal siger, at 10-12 procent af unge i Danmark mellem 16 og 29 år ofte eller altid føler sig ensomme, og Ældresagen peger på, at 50.000 ældre over 65 år føler sig ensomme.

Det er ret alarmerende tal i sig selv, og set i lyset af coronakrisen bør vi virkelig skærpe fokus på de folk, som sidder alene – og specielt på dem som i forvejen føler sig ensomme.

Sundhedsstyrelsen har for ganske kort tid siden udsendt en guide med anbefalinger til, hvordan man passer på den mentale sundhed under coronakrisen. De anbefaler blandt andet, at man får sovet, spiser sundt og holder sig i form. Det er jo egentlig rigtig fine anbefalinger, og jeg er glad for, at der overhovedet bliver tænkt på de psykiske konsekvenser af coronakrisen.

Men når det er sagt, så synes jeg, at der mangler handling i forhold til eksempelvis de mange ensomme, som nu er tvunget til at arbejde hjemmefra – langt væk fra deres kollegaer, som måske er den eneste kontakt de til dagligt havde med andre mennesker.

Der findes mange gode frivillige tilbud, hvor folk som føler sig ensomme kan blive en del af et fællesskab. Disse er også udfordrede i disse dage, men er også gode til at komme op med nye modeller for virtuelle fællesskaber. Dog har jeg en frygt for, at der er en masse, som vi ikke når ud til. Ældre på plejehjemmene som plejer at få besøg af deres besøgsvenner, unge som ikke kan komme på deres uddannelser og ikke er inviteret med til fredagsbar på Skype og de rigtigt mange mennesker, som bor alene og er blevet sendt hjem uden kontakt til kollegaerne.

Vi har alle en fælles opgave foran os i denne coronatid. Det handler om at få alle med i et fællesskab og specielt at sende noget kærlighed til alle dem, der sidder alene. Alle de tanker som os, der bor med andre, kan dele med hinanden om, hvad der sker med vores verden og samfundet omkring os, dem har de der sidder alene også brug for at vende med nogen.

Så mit spørgsmål til dig er: Har du snakket med en, der sidder alene i dag?

Nanna Bonde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce