Annonce
Debat

Debat: Løftebrud. Nu forhøjer socialdemokraterne så integrationsydelsen!

Den socialdemokratiske regering og dens støttepartier SF, EL og Radikale Venstre har netop vedtaget et løft i ydelserne til familier på integrationsydelse og familier, der er ramt af kontanthjælpsloftet. Således afsættes der 250 millioner kroner om året til primært herboende udlændinge - som ikke er i arbejde. Regningen for gaverne placeres dybt provokerende hos de danske skatteydere, som så må yde en ekstra indsat og betale en høj skat på deres indkomst.

Helt modsat Mette Frederiksens løfter i valgkampen er dette en klassisk lempelse af udlændingepolitikken. Netop Mette Frederiksen gik til valg på at bibeholde de gældende ydelser og ikke sætte dem op. Ligeledes henviste hun til den nedsatte ydelseskommission og påpegede gang på gang, at socialdemokraterne ikke ville hæve ydelserne til herboende udlændinge. Nu ser vi så et eklatant løftebrud.

Højere ydelser gør Danmark til et mere attraktivt land at søge til, og således ser vi igen, at udlændingepolitikken bliver lempet og at udlændinge får flere penge mellem hænderne. Det er hverken gavnligt for incitamentet til at komme i arbejde, eller for mulighederne for at begrænse tilstrømningen til Danmark. Tværtimod inviterer regeringen nærmest endnu flere asylsøgere og velfærdsmigranter til at komme til Danmark og få en dejlig økonomisk støtte. Nyheden om forbedrede udlændingevilkår i Danmark når hurtigt frem til endnu flere via deres allerede herboende netværk her i landet.

I Dansk Folkeparti finder vi det dybt problematisk, at socialdemokraterne nu går forrest og sikrer en markant løft af integrationsydelsen, tilmed stik imod det som socialdemokraterne lovede i valgkampen.

Hans Kristian Skibby
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kollektiv bølleoptræden: Mange svigter vikaren i lufthavnen

Onsdag sygemeldte han sig. Han kunne ikke holde til mere. Det forstår man godt. Behandlingen af ham er en skamplet på både danske fagforeningers, SAS’ og statens forvaltning af en vigtig menneskerettighed. Vikaren, der arbejder som bagageportør for SAS Ground Handling i Københavns Lufthavn, er blevet udsat for en nedrig behandling, fordi han ikke vil melde sig ind i 3F, men vil blive i sin egen fagforening, ingeniørernes IDA. Det er hans helt åbenlyse ret. Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol fastslog i 2006 klart, at ingen kan tvinges til at være medlem af et bestemt fagforbund. Alligevel har hans kolleger truet og mobbet ham, fordi han ikke ville være med i den ”eneste” fagforening, ”man” står i, når man arbejder ”herude”. Tre gange har bagagefolkene strejket og spoleret rejser for tusindvis af passagerer. Senest i sidste uge, da kollegerne gik hjem ti minutter efter, at vikaren var mødt ind. Og 3F har kun valent taget afstand fra medlemmernes ubehøvlede opførsel. Heller ikke SAS har behandlet ham ordentligt. Først blev han hjemsendt, og da man kaldte ham på arbejde igen, ville SAS ifølge IDA-formand Thomas Damkjær Petersen ikke være med til at flytte ham til andre opgaver i lufthavnen eller finde andre løsninger. Derfor er det endt med en sygemelding, og alligevel siger kommunikationsdirektør Karin Nyman, at det er en sag, ”SAS ikke kan løse”. Jo, SAS kan, men vil ikke. Og allerværst vasker beskæftigelsesminister Peter Hummelgard, sine hænder. Han vil ikke blande sig i ”konkrete tvister”, men han skal som minister sørge for, at menneskerettigheder som frihed til at organisere sig efter eget ønske eller helt lade være bliver overholdt på de arbejdspladser, hvor staten som betydelig delejer er fagforbundenes faglige modpart. Mange har grund til at tænke efter og fortryde deres handlinger eller mangel på samme i denne sag, hvor almengyldige rettigheder for individet er trådt under fode af kollektiv bølleoptræden.

Annonce