Annonce
Debat

Debat: Lig på heksedoktorens bord

Omskæring: Et milliontal stort muslimske pigebørn er blevet lemlæstet og skamferet grundet omskæring. Indgrebene sker primært i Afrika, og spørger man pigerne i Somalia, også herboende kvinder, nikker de ja til at have fået foretaget indgrebet, hvor de brutalt har fået hakket klitoris og kønslæber af i traditionens navn. Mange dør under indgrebene.

Også millioner af drengebørn bliver omskåret. Er det en skamfering ? Mishandling ? Eller ligefrem tortur, når kristne, jøder og muslimer lader deres drengebørn omskære ? Det er i hvert fald ikke et ukompliceret indgreb at skære forhuden af en baby. En operation der altid bliver udført med fuld bedøvelse, på sygehuset, fortæller overlæge Yazan Rawashdeh på Skejby Sygehus. Faren for alvorlige komplikationer ved omskæringer, kan medføre store konsekvenser. Dette gælder også for en rituel omskæring, hvor man ofte kvaser forhuden først, for at undgå blødningerne.

Når man læser om ritualerne ved omskæring i Afrika, tænker man automatisk på en heksedoktor i aktion. Det samme gør man, når man læser i Danmark, om den dansk-palæstinensiske omskæringslæge Said Ahmed El-Batran. En omrejsende læge, der har fået påbud, grundet hans arbejde med dødsfald til følge, på sygehuset i Aabenraa. Hvor han efterfølgende startede en omskæringsklinik i Vollsmose. Desuden er der en række af andre sager, der er dybt kritisable, og ryster afdelingslæge S.M. Knudsen i Hvidovre. Problemer var der også i Norge, hvor Said El-Batran kritiseres for sine gerninger i et kontorlokale hos det Muslimske Trossamfund.

Disse og flere andre omstændigheder førte til et forbud mod at skære forhuden af små drenges tissemænd, fordi han var til fare for patienternes sikkerhed, udtalte Styrelsen for Patientsikkerhed. Said El- Batran har ikke kun manglende styr på hygiejnen, men lyver også over for styrelsen om sin medvirken til 90 omskæringer.

Det fremgår af nogle artikler i avisen Danmark. Og det skriger til himlen, at styrelsen ikke har styr på Said El-Batrans ulovlige operationer. Og man spørger sig selv, skal der lig på ”heksedoktorens” bord, før dette helvede på jord stopper. Ligeså undres jeg, og sikkert mange andre også over. Hvorfor tager I, forældrene ikke ansvar for jeres drengebørn, over for nogle unødvendige meget smertefulde kulturelle ritualer. Du milde Moses. Skulle drenge fødes uden forhud, måtte man formode Gud den ufejlbarlige, havde skabt drengene uden en sådan.

Annonce
Bjarne Hilmersson
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Smuk som et stjerneskud

Sjældent har vi set vores skønne Randers smukkere end netop nu. Mens vi nærmer os årets mørkeste dag, er der lys overalt i vores by. Lysets by skinner i vintermørket og lyser op i en måned, der ellers er mørk og våd og kold. Julebelysningen i gågaderne i vores hyggelige, historiske middelaldermidtby skaber varm stemning i Slotsgade, Torvegade, Sct. Mortens Gade, Brødregade og Houmeden. Selv på Rådhustorvet synes lyset i vinduerne i byrådssalen at være varmt. Bevæger vi os væk fra midtbygaderne, fremstår også området omkring havnen og åen som et julehyggeligt åndehul. Julebelysningen på havnekontoret og parkeringshuset stråler om kap med belysning, granguirlander og juletræer på stibroen, Randersbro og den blå bro. Sparekassen spiller smukt med på Tronholmen - i lighed med den lysende hest i Søndergade. Lidt længere mod vest lyser regnskovens kupler grangrønt i vintermørket. Smuk som et stjerneskud skinner vores by smukkere end mange andre julebyer. Den side af Randers skal vi også huske at se og huske at glæde os over og huske at dele med andre. Danmarks smukkeste juleby fortjener at få besøg fra andre byer, og derfor skal vi huske at fortælle vidt og bredt om byen, der er vores, byen, vi elsker at være en aktiv del af og leve vores gode liv i. Også selv om der er sager i vores by, der i særklasse mangler julefred. Her i mediehuset glæder vi os hver morgen over det smukke syn, der møder os, når vi møder på vores nye arbejdsplads på øverste etage af SCS-Huset på Randers Havn. Overalt i synsfeltet er broer og bygninger klædt i julehyggelig belysning, der giver os en glad begyndelse på dagen. Vores morgenoplevelse i denne decembermåned vil vi gerne dele med vores læsere, og derfor byder vi tirsdag, onsdag og torsdag 90 læsere indenfor, 30 hver morgen. Vi serverer et rundstykke, en kop kaffe og verdens smukkeste juleudsigt, og vi giver en lille julegave. Abonnenter kan gratis løse billet på Avisfordele.dk. Se det hele lidt fra oven. Og se Randers fra den smukke side.

Annonce