Annonce
Debat

Debat: Oskar og hans venner skal på finansloven

De fleste ønsker de bedste opvækstbetingelser for vores børn og børnebørn, så vi ved, at når vi går på arbejde, så har vores børn en tryg hverdag i daginstitutionerne.

Derfor skærer det i hjertet, når Børns Vilkår kan fortælle, at hvert fjerde barn savner voksne i daginstitutionerne, som kan trøste dem. Oversat betyder det, at en masse små mennesker svigtes hver dag, når de er kede af det. Og det er næsten ikke til at bære, at personalet har for travlt til dem.

Daginstitutioner skal ikke bare være opbevaring. Det skal være børnenes trygge baser, når mor og far er på arbejde. Det skal være steder, hvor børn kan lege og udvikle sig. Hvis det skal ske, skal der være flere voksne omkring vores børn. Der er derfor hårdt brug for, at vi kommer i gang med indfasningen af minimumsnormeringerne, så der er voksne nok. Trøst er basalt!

Sidste weekend snakkede vi om, at det er Arnes tur til at få en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Det er jeg enig i, men nu er det også Oskars tur til en god start på livet. Derfor vil SF har startet indfasningen af minimumsnormeringerne på næste års finanslov.

Annonce
Karina Dehnhardt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fokus på den flotte hal med de fantastiske muligheder

Det er al ære værd, at vores ansvarlige politikere i Randers Byråd gerne vil sikre sig, at idrætshallerne i Randers er organiseret så hensigtsmæssigt som muligt og derfor endnu en gang gerne vil vende alle sten i dette spørgsmål. Det er al ære værd, at borgmester Torben Hansen på det seneste byrådsmøde derfor returnerede sagen, så politikerne i byrådets sundheds-, idræts- og kulturudvalg kan se på spørgsmålet om organisering igen. Det er vigtigt for idrætshallerne selv, for idrætforeningerne og idrætsudøverne, for Randers og for byens omdømme og bosætning, at vores idrætsfaciliteter er velorganiserede og velfungerende. Et idrætsliv, der kører som smurt, skaber positiv opmærksomhed omkring ethvert lokalsamfund og gør det ekstra fristende for nye attraktive skatteborgere. Den effekt vil vi gerne opnå. Det må gerne blive resultatet af politikernes anstrengelser - der faktisk gerne må foregå lidt diskret. Nu vil vi nemlig gerne have den politiske ballade om de randrusianske idrætshaller i baggrunden og den nye multiarena, Hal 4, på Viborgvej i forgrunden, frem i rampelyset. Efter en overordentlig problematisk byggeperiode, hvortil naturligvis hører randrusiansk byrådsballade, desværre, vil vi nu have fokus på den flotte hal med de fantastiske muligheder. Mandag 3. februar får Arena Randers overleveret hallen og overrakt nøglerne af entreprenør Max Bögl, og snarest muligt derefter vil vi feste og fejre den bygning, der i fremtiden vil løfte vores randrusianske formåen på markedet for større idrætsarrangementer, messer, konferencer og koncerter. Hal 4 er hverken Boxen eller Royal Arena. Den er Hal 4. Der er noget, den ikke kan. Men der er meget, den kan, og det skal vi fokusere på og glæde os over. Vi skal bruge vores nye hal og vores mange nye muligheder, ikke kun som passivt publikum men også som aktive arrangører af begivenheder, der skaber lokal stolthed og sætter vores by positivt på landkortet. Naturligvis har Arena Randers selv et særligt ansvar for at fylde Hal 4 med aktivitet, men alle vi andre har også mulighed for at finde på - og smøge ærmerne op.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];