Annonce
Debat

Debat: Raabjerg Madsen er på glatis

Udlændinge: Hvis nogen skulle have lyst til at se en politiker på glatis, så kan det stærkt anbefales at finde et klip fra Debatten på DR2, hvor socialdemokraten Christian Raabjerg Madsen forsøger at forklare, at når regeringen og dens røde støttepartier ændrer reglerne, så en flygtning, som ellers ikke har noget opholdsgrundlag i Danmark og skal rejse hjem, nu alligevel kan blive her i landet, hvis bare han er i beskæftigelse, så er det skam ikke en lempelse af udlændingepolitikken. Det er blot erhvervspolitik!

Go daw mand, økseskaft. Det slipper Raabjerg Madsen selvsagt ikke godt fra. For interesserede kan klippet bl.a. ses på Debattens Facebookside 4. december.

Regeringens nye lempelse betyder helt konkret, at en somalisk buschauffør med kone og syv børn nu kan blive i Danmark i stedet for at rejse hjem til Somalia, som han ellers var blevet bedt om. Det er et markant politisk kursskifte i forhold til den hjemsendelsespolitik, som DF ellers fik kæmpet igennem for lidt over et år siden.

Raabjerg Madsen slipper heller ikke godt fra et indlæg her i avisen 11. december, hvor han anklager min partiformand Kristian Thulesen Dahl for at ”føre danskerne bag lyset”, når han bebrejder Mette Frederiksens regering for ikke at have tilstrækkeligt fokus på vore ældre medborgeres vilkår. Regeringen har haft mere travlt med at finde penge til daginstitutioner og udlændinge, som ikke arbejder. Det er en politisk prioritering. Så stå dog ved den!

Faktum er, at med den seneste finanslov øremærkes der sølle 125 millioner kroner til ældreområdet. På sidste års finanslov, som DF var med til at lave, blev der afsat 1,5 milliarder kroner til at give et løft til folke- og førtidspensionisters økonomiske råderum.

Det har Ældre Sagen kaldt for ”et historisk løft”. Socialdemokraternes finanslov i år ”svigter de svageste ældre”, skriver Ældre Sagen i en pressemeddelelse, og Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup har konkluderet, at den tidligere regering og Dansk Folkeparti i langt højere grad huskede ældre i de tidligere års finanslove.

Men Ældre Sagen fører måske også danskerne bag lyset, Christian Raabjerg Madsen?

Annonce
Rene Christensen, Dansk Folkeparti.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Den uforståelige ondskab må aldrig glemmes

Verdensledere, præsidenter og kongelige var forleden samlet i Jerusalem for at markere 75-året for befrielsen af masseudrydelseslejren Auschwitz i det sydlige Polen. Her blev over en million mennesker myrdet. Hovedsageligt jøder, men også romaer og sovjetiske krigsfanger blev henrettet, alene i denne lejr. Flere end seks millioner jøder blev henrettet i lejrene. Det nazistiske regime satte den uforståelige ondskab i scene og lagde et mørkt kapitel over europæisk historie. Vi har en fælles forpligtelse til at formidle det skete og plante den grimme del af historien i vores fælles erindring. Vi kan ikke bare springe over og glemme. For antisemitismen stikker fra tid til anden sit grimme fjæs frem. For ikke så længe siden blev en planlagt massakre i en synagoge i den tyske by Halle forhindret. Mange steder i Europa føler jøder sig truede og udsatte. I Danmark bærer jøder ikke kalot, når de færdes på Nørrebro i København, lige som de gemmer deres Davidsstjerne under tøjet. For ikke at vække opsigt og blive genstand for andres uforståelige vrede. Rent lokalt har vi også på det seneste oplevet chikane mod jøder, da 84 gravsten på den jødiske kirkegård i Randers blev udsat for groft hærværk. Gerningsmænd overhældte stenene med grøn maling på dagen for den berygtede Krystalnat, hvor jødeforfølgelserne i Tyskland for alvor tog fart. Et ægtepar i Silkeborg fik på samme tid klistret en gul Davidsstjerne på postkassen, fulgt op af truende beskeder i den digitale postkasse. Ikke fordi parret har voldt andre skade. Kun fordi den ene af ægtefællerne er jøde. Holocaust og dermed de forbrydelser, der foregik i de tyske koncentrationslejre, står som fyrtårn for racisme og had. Det er skandaløst, når enkelte nægter, at holocaust overhovedet har fundet sted. Derfor er det så vigtigt, at vi stadigvæk, også selvom krigen ligger 75 år tilbage, markerer grusomhederne, som eksempelvis regeringslederne gjorde det i Jerusalem. For det skete. Derfor kan det ske igen. Det er det, vi skal lære at huske. Men det skete. Og derfor kan det ske igen.

Randers For abonnenter

Afsløring: Prestigeprojekt på Kongens Ege sendt til tælling - Benhårdt slagsmål om millioner

Annonce