Annonce
Debat

Debat: Sygefraværet stiger hos SOSU'er. Drop berøringsangsten over for sygemeldte

Langvarigt sygefravær kan være ødelæggende, både for den medarbejder, der rammes, for arbejdspladsen og for velfærdssamfundet. Ikke mindst i disse år, hvor der mangler varme hænder i det offentlige.

Derfor giver det grund til alvorlige panderynker, når sygefraværet på nogle kommunale arbejdspladser stiger efter flere års fald. Kommunerne har i forvejen en kedelig topplacering med SOSU-personale og pædagoger som de hårdest ramte grupper.

Derfor er det ekstra ærgerligt, at SOSU'ernes sygefravær efter flere års fald er begyndt at stige og nu ligger over 16 dage om året i gennemsnit. For sygefravær smitter, viser en række studier. Ifølge forskningen er der større risiko for selv at blive sygemeldt, hvis ens nærmeste kollegaer har højt sygefravær.

Det kunne tyde på, at der nogle steder har udviklet sig et kodeks, hvor sygefravær bliver ansat som en del af løsningen på trivselsproblemer eller arbejdspres. Sådan en kultur kan nemt udvikle sig på arbejdspladser, hvor ledere og kolleger forholder sig passivt. Der er ingen tvivl om, at lederen med det daglige personaleansvar er en nøgleperson i arbejdet med at komme sygefravær til livs, men det handler om at skabe en kultur, hvor det er gængs praksis at tale om forebyggelse og håndtering af sygefravær.

Der er desværre nogle, som fortsat finder det grænseoverskridende, når ledere kontakter sygemeldte medarbejdere. De ser det som et middel til at presse de ansatte til at gå syge på arbejde. Derfor er vi glade for, at Arbejdstilsynet i en ny kampagne tager fat om berøringsangsten med råd til ledere om, hvordan de bedst tager kontakt til sygemeldte medarbejdere.

Skal vi forebygge langtidssygefraværet, skal vi gøre op med vante forestillinger om sygefravær og fastholdelse af medarbejdere på arbejdspladsen. Al erfaring viser, at nogle ansatte vil helt kunne undgå en sygemelding, andre ville kunne nøjes med at være deltidssygemeldte, og andre igen vil hurtigere kunne vende tilbage til arbejdspladsen med støtte i det daglige arbejde.

Derfor skal lederen hurtigt efter en sygemelding sætte fokus på, hvilke arbejdsopgaver den sygemeldte er i stand til at udføre, hvordan arbejdsopgaverne skal tilpasses den sygemeldte, og om der måske skal stilles særlige hjælpemidler til rådighed. Gennem hele dette forløb er det afgørende, at den nærmeste leder og den sygemeldte holder kontakt.

Derfor er det afgørende, at ledere og medarbejdere dropper berøringsangsten og taler åbent om hvad der skal til for at komme hurtigt tilbage i arbejde.

Lars Andersen
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Har Venstre pådraget sig "den engelske syge, og har feberen kulmineret"?

Læserbrev: I gamle dage der var engang De venstrefolk var i høvdingtrang Den blå blok græd og den røde lo Thi er der ej leder, kan kun tvedragt gro Hvad er det for en masochistisk galskab, der har besat det britiske folk? Er det en ny - muteret? - form for kogalskab, der har angrebet briterne i almindelighed og deres parlamentarikere i særdeleshed? Hvad pokker er der blevet af deres berømmede common sense og pragmatisme? Kappes de britiske MP'ere om hver især at opføre sit eget Shakespeare-inspirerede absurde teater? Trist for briterne, at de er blevet ramt af denne specielle galskab, men også trist for os - eller rettere for Venstre, Danmarks Liberale Parti, der tilsyneladende er blevet smittet med "den engelske syge". Men som om det ikke var nok, at vort sprog er blevet inficeret med engelsk og tenderer mod at blive en art pidgin-Denglish, står nu også vort hæderkronede danske folkestyre i fare for at dele skæbne med det selvlatterliggjorte engelske demokrati. Hvordan er det kommet så vidt, at nutidens Venstre-folk i den grad svigter fortidens idealer? I gamle dage var en mand en mand og et ord et ord. Er der stadig mandfolk tilbage i Venstres ledelse, skjuler de sig godt. Ingen forventer, at professionelle politikere opfører sig som engle, men kunne de Venstre-folk, der skamløst bagvasker og dolker hinanden, dog ikke forstå, at vælgerfolket føler lede ved deres stupide optræden og på næste "dommens dag" meget vel kan straffe dem, fordi intet politisk parti ustraffet kan undervurdere sine egne vælgere. Når de liberale klodsmajorer optræder så tåbeligt, skyldes det måske, at de (i øvrigt lige så lidt som mange andre politikere - uanset partifarve) intet har lært af historien. Har de ikke hørt om, hvor ilde det gik De Konservative, indtil Poul Schlüter kom til magten, og har de heller ikke hørt om, hvor meget ondt stridbare socialdemokrater i sin tid gjorde deres parti, da de stredes om magten? Historien gentager sig, men ingen bliver klogere. Ville Folketingets præsidium gøre noget virkelig godt for vore MF'ere, kunne det passende arrangere nogle kurser dels i moderne dansk politisk historie, dels i anvendt etik. Politikerne ville måske have mere nytte af at følge sådanne kurser (gratis selvfølgelig) end af at overvære diverse også gratis forestillinger i Det Kongelige Teater.

Annonce