Annonce
Debat

Debat: Tak til alle der bakker op

Corona: Forleden bad jeg tidligere soldater med sanitetskompetencer om at melde sig i et register. Dette for at vi i Forsvaret kan bakke sundhedsvæsenet op, hvis der bliver behov for det.

Soldaterne har gennemført  en omfattende sundhedsuddannelse. Mange har været i praktik på skadestuer som led i deres uddannelse. Og flere har været udsendt, og de kan dermed arbejde under pres.

I skrivende stund har 850 tidligere soldater meldt sig og er nu klar til at blive sat ind, hvis behovet skulle opstå. Hertil kommer, at flere tusinde frivillige fra Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen i flere uger har bemandet de callcentre, som bekymrede borgere ringer til med spørgsmål og tvivl om coronasmitten. Og frivillige står vagt foran hospitalerne, ligesom de hjælper med mange andre opgaver.

Men det er ikke alene i Forsvaret, at frivillige står klar. Også mange andre steder blomstrer samfunds-engagementet. Hertil kommer de mange professionelle, som lige nu løber mange flere kilometer i timen end normalt. Det er der mere end god grund til at sige tak for. Det viser med al tydelighed, hvad det er vi kan i Danmark. Og det understreger hvorfor vi har gode forudsætninger for at komme nogenlunde gennem denne alvorlige krise.

I Danmark er vi gode til at organisere os og engagere os. Som den største selvfølge vælger mange tilmed engagementet frem for sofaen. Det er hjælpsomhed, solidaritet og sammenhold, der er vejen frem. Tak til jer. I gør Danmark stærkere og bedre. 

Trine Bramsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce