Annonce
Debat

Debat: Thulesen og Brexit. En gordisk knude og en ristet pølse på højkant...

Politik: At erkende en fejl er ikke noget, der ligger til for DF’ formand Thulesen Dahl. At fifle med citater så det får en ekstra drejning er ok. Søren Steen Andersen gjorde Thulesen opmærksom på fejlen i dennes indlæg i sidste uge. Du fejlciterede Thulesen Dahl! Længere er den ikke. I stedet bruger du plads på at nedgøre Søren Steen Andersen og kalde ham arrogant.

I dit første indlæg påstår du i øvrigt, at Danmark er det land, der har de største gener af et Brexist. Nej det er det ikke, det er Irland, der kæmper for at beholde en åben grænse til Nordirland!

Så længe briterne ikke kommer med en løsning på den gordiske knude om en åben grænse, vil briterne forlade EU den 31. oktober eller senere uden en aftale. Sker det, så vil jeg godt sætte en ristet pølse med det hele på højkant på, at DF allerede har forberedt et helt arsenal af indlæg om hvor ”onde” de er ”nede i EU”, og at Storbritannien bliver ”straffet”, fordi den britiske regering ”blot følger folkets vilje”. Jeg vil endda fordoble indsatsen, da jeg er sikker på at DF i så fald vil forlange, at Danmark laver en bilateral aftale med Storbritannien.

DF har sikkert et hav af gode grunde til at vi kan lave en sådan aftale under påberåbelse af vore forskellige forbehold. For det er opløsningen af EU, og et efterfølgende kaos af bilaterale aftale DF ønsker sig, under påberåbelse af national selvbestemmelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Leder For abonnenter

I morgen slutter festen: Regeringen kan ikke undgå at skuffe

Det var godt, de hyggede sig på Socialdemokratiets kongres i Aalborg i weekenden, så håndfladerne blev røde og varme i ren begejstring over, hvor godt det går. Sejrsfesten var aldeles velfortjent. Partiet vandt jo kongeriget ved valget i juni. Siden er tiden, sådan lidt groft sagt, gået med at fordele posterne, holde ferie og købe fire cirkuselefanter fri af fangenskab. I morgen slutter festen. Hverdagen truer, når finansminister Nicolai Wammen giver sit bud på næste års finanslov. Så skal der føres konkret politik, og regeringen kan ikke undgå at skuffe. Måske ikke alle, men mange. Først og fremmest Arne, som Mette Frederiksen lovede en ret til tidlig tilbagetrækning sammen med andre nedslidte. Et forslag, hun måske vandt valget på, men som nu, 237 dage efter lanceringen, ikke er kommet en millimeter nærmere på at fortælle, hvem der kan glæde sig. Tværtimod har vi kun fået at vide, at problemet er så stort og vigtigt, at løsningen tager lang tid. Klart nok – men så lang tid? Svaret er, at det aldrig vil være muligt at lave en bare tilnærmelsesvist retfærdig løsning, fordi staten ikke ligger inde med registreringer af, hvem der har arbejdet hvor, hvornår og hvor længe. Arne er bare et af problemerne. Klimaet er et andet. Regeringen er på jagt efter 70 procents reduktion af CO2-udslippet, men aner med egne ord ikke, hvordan man skal nå målet. Bemærk, at socialdemokraterne er begyndt at sige ”hvis” om succes på klimaområdet. Ét er at have problemer med at levere, hvad man har lovet. Noget andet er at levere noget, man ikke har lovet. Også her kan torsdagen blive ubehagelig, for det er svært at forestille sig, at finanslov og klimaløfter kan blive opfyldt uden skattestigninger og højere afgifter. Alt dét er slemt nok. Det værste er dog, at vi næppe vil se udspil, som gør det nemmere for private virksomheder at skabe de job, der betaler hele festen. Det har aldrig været socialdemokraters topprioritet. Så jo – sejrsfesten slutter i morgen.

Annonce