Annonce
Navne

Debatbog gør op med klimapolitikken

Lars Forring har arbejdet grundigt med sin kommende bog, hvori han stiller sig skeptisk overfor den gængse klimapolitik. Foto: Annelene Petersen
Tandlæge Lars Forring har arbejdet koncentreret gennem to år med at samle materiale.

For nu fire år siden besluttede tandlæge Lars Forring sig for i god ro og orden at lukke sin praksis på Marienborgvej. Han havde allerede på det tidspunkt udgivet tre bøger, og nu er en fjerde godt på vej.

Igennem de seneste 20 år har tandlægen interesseret sig for klimaspørgsmål. En snak for et par år siden med forlægger Bjarne Smed, Forlaget Bogform, resulterede i, at Lars Forring med baggrund i blandt andet 8000-9000 artikler og en masse avisudklip besluttede sig for at se nærmere på den herskende opfattelse af klimaspørgsmålet.

Det blev til to års intense studier og til en debatbog, der får titlen "Klimaprofeti -  vores nye religion".

Annonce

Lars Forring stiller sig særdeles skeptisk til de gængse profetier om stigende temperatur og vandstand. Han gør det som resultat af sine studier, naturligvis med en baggrund som akademiker/tandlæge, men uden antydning af ønske om personlig, endsige økonomisk, vinding.

Lars Forring er også helt på det rene med, at han vil blive mødt med skepsis og måske det, der er værre, for han stiller spørgsmålstegn ved mange af de opfattelser og profetier, der er fremme i disse år.

Sagligt grundlag

Det har været væsentligt for Lars Forring, at hans konklusioner har kunnet stå for en saglig prøve.

Blandt andet har han derfor i hele forløbet haft en modspiller i skikkelse af en universitetsuddannet underviser - den pågældende er biolog - med hvem indholdet er gennemgået.

Reaktionen er interessant:

- Jeg kan ikke opponere mod det, du skriver. Men jeg håber ikke, du får ret, lød den.

Sideløbende har Lars Forring haft fire personer, som han selv kalder medlæsere, inde over sit bogprojekt. Og interessant er hans iagttagelse af, hvordan befolkningens skepsis over for de aktuelle forestillinger om klimaet har ændret sig:

Jeg troede, da jeg begyndte på arbejdet, at omkring 10 procent af befolkningen er skeptisk. Men nu viser tallet sig at være 50 procent.

Lars Forring

- Jeg troede, da jeg begyndte på arbejdet, at omkring 10 procent af befolkningen er skeptisk. Men nu viser tallet sig at være 50 procent, siger Lars Forring.

Annonce

Et eksempel

Fra den kommende bog kan nævnes et eksempel på, hvordan opfattelsen af vand kan være i relation til landbrugets forbrug af sprøjtemidler, også kaldt pesticider:

- En person skal drikke tre liter vand i 100 år for at opnå samme skadevirkning som fra én cigaret, hedder det.

Bogen vil rumme en oversigt over rapporter om klimaet fra Intergovernmentental Panel on Clima Change, IPCC, siden 1990. Disse rapporter danner i reglen basis for den aktuelle debat om klimaudviklingen, men Lars Forring påviser væsentlige fejl.

Således i den amerikanske politiker Al Gores påstande om, at isen på Polerne og verdens gletsjere smelter. Således vil gletsjerne på Himalaya efter Gores mening været borte inden 2035, hvis den nuværende globale opvarmning fortsætter:

- Al Gores beretning er af retten i England bedømt som klima-aktivisme og uvidenskabelig. Derfor må hans film ikke bruges som undervisning i UK. Nu har IPCC udsat nedsmeltningen af gletsjerne i Himalaya til år 2350, anfører Lars Forring.

I et andet tilfælde er data slettet og en computer angiveligt brændt sammen, fordi klimaforskeres data og statistiske beregninger ikke flugter med virkeligheden.

- Alligevel beholder man tilsyneladende forklaringen om, at nu er verdenstemperaturen steget 2,1 grader celsius, skriver Lars Forring.

De forskellige afsnit i bogen vil være ledsaget af meget illustrative tegninger, der blandt andet viser, hvordan temperaturerne reelt har udviklet sig over tid.

Annonce

Kommer til marts

Det færdige manuskript er afleveret til trykning hos Bogform, og Lars Forring regner med, at bogen kommer til salg omkring 1. marts.

- Det har været noget af en rejse for mig at skrive bogen, men jeg er godt tilfreds med resultatet, siger Lars Forring, der er helt på det rene med, at bogen sine steder vil blive modtaget med modvilje.

Lars Forring har tidligere udgivet tre bøger, nemlig "Tempelriddernes forsvundne relikvie", "Flugten fra Golgatha" og "Terror Danmark".

En femte er så småt på vej, og ligesom temaerne er forskellige fra de tre - snart fire - foregående, er det også tilfældet her. Denne bog kommer nemlig i skønlitterær form til at handle om besættelsestiden.

- I nogen grad ud fra dissidenternes synsvinkel, røber Lars Forring.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce