Annonce
Randers

Decorate Shop i Randers lukker efter mange år i det gamle Svane Apotek

Interiørbutikken Decorate Shop Randers i det gamle Svane Apotek lukker. Sidste åbningsdag bliver ved juletid, oplyser medejer Mette Damgaard. Foto: Lone Hammer Sørensen
Ejerne bag interiørbutikken i det gamle Svane Apotek i Middelgade i Randers lukker butikken til jul, oplyser Mette Damgaard. Der er flere årsager til det; en af dem er, at kunderne kun køber, hvis varerne er på udsalg, siger hun.
Annonce

Randers: Generelle samfundstendenser i folks indkøbsmønstre kombineret med, at folk i Randers helst køber til udsalgspriser, får nu ejerne bag Decorate Shop til at lukke butikken i Randers. Interiørbutikken har været siden 2011 i den fredede bygning, hvor Svane Apoteket lå i flere menneskealdre.

Decorate Shop i Aarhus, Vejle, Horsens og Kolding fortsætter.

Det oplyser Mette Damgaard, der ejer kæden sammen med sin eksmand, Morten Broløs.

Ejerne har i fællesskab besluttet at butikken i Randers efter otte år i byen lukkes helt ned til jul.

- Vi har været glade for at være i Randers og i den meget smukke gamle bygning. Men flere ting gør, at vi har valgt at skalere lidt ned, lukke i Randers og koncentrere os om de andre butikker, vi har, siger Mette Damgaard.

Hun peger blandt andet på, at der i samfundet nu er en tendens til at spare på nyindkøbte ting, og i stedet genbruge til hjemmet.

- Folk er gået lidt i en anden retning, og de bruger i dag i stedet penge på oplevelser og mad. Og så ved jeg ikke, om du har set på midtbyen i Randers? Der er mange forretninger, der sælger ud til meget billige penge, og kunderne køber helst til udsalgspriser i dag. Og så er der også de kunder, der hellere tager i Storcentret, hvor de ikke får våde fødder, siger Mette Damgaard om overvejelserne bag at dreje nøglen i Randers.

Der er flere grunde til, at ejerne bag Decorate Shop Randers vælger at lukke butikken i Randers. Blandt andet at tendensen i samfundet ikke længere er at købe så meget nyt i boligindretningsbutikker, men mere at bruge penge på oplevelser og mad, lyder det fra den ene ejer. De øvrige butikker i Aarhus, Vejle, Horsens og Kolding fortsætter. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce

Ærgerligt

Morten Broløs kalder det ærgerligt, at forretningen i Randers stopper.

- Men tiden er ikke længere til at køre med underskud. Førhen kunne vi tjene det ind på de andre butikker, når det gik dårligt et af stederne, men det går ikke længere, siger Morten Broløs, der oplyser, at han og Mette Damgaard for cirka tre måneder siden valgte at stoppe Decorate Shop i Silkeborg og lidt tidligere i Norsgade i Aarhus.

Og nu er turen så kommet til det svageste led, nemlig Randers, siger han.

- Midtbyen er jo fyldt med tomme butikker, og for hver gang, der lukker en forretning i midtbyen i Randers, mistes der kunder, siger Morten Broløs.

- Men her fredag 27. september åbner der netop en ny boliginteriørbutik i Randers?

- Jamen, det er da bare heldigt for dem, for når vi er væk, så er der flere kunder til dem, lyder det fra Morten Broløs, der også fortæller, at folk handler meget over nettet i dag, hvilket er med til at gøre det svært for detailhandlen i fysiske butikker.

Der er en butikschef og en elev ansat i Randers, og de følger med til Aarhus, når butikken stopper i Randers. Desuden er der nogle afløserpiger, som studerer, og her regner Mette Damgaard med, at de nok finder et andet job her i byen.

På Facebook har kunderne opdaget, at der er skilte på butikken, som oplyser om, at den lukker, og det har affødt en hel del kommentarer om, at kunderne er kede af at miste butikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce