Annonce
Randers FC

Defensiven stråler, mens sommerindkøbene halter efter: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i historisk efterår

Randers FC har i løbet af efteråret sikret sig et historisk avancement i Conference League og spillet sig i en meget fordelagtig position til mesterskabsspillet. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Randers FC har aldrig tidligere jongleret med europæisk gruppespil og Superliga på samme tid. Det er kronjyderne sluppet godt fra, hvor særligt de defensive kræfter har strålet. Randers Amtsavis har rangeret Randers FC-spillernes halvsæson på baggrund af de bedømmelse, som avisen har givet gennem 27 kampe i efteråret.

Fodbold: Randers Amtsavis har vurderet Randers FC-spillerne i efterårets 29 kampe på nær pokalopgørene mod Fremad Amager og Middelfart BK.

Her giver vi et samlet overblik over de individuelle præstationer i den halvsæson, der betegnes som den bedste i klubbens historie, da holdet ligger mere end lunt i svinget til endnu en tur i mesterskabsspillet og samtidig avancerede fra det første europæiske gruppespil nogensinde.

Spilletid i efteråret

Randers FC har spillet 29 kampe i efteråret 2021 - 17 i Superligaen, otte i Europa og fire i pokalturneringen.

Her er kampantallet for de enkelte spillere i truppen:

Simon Piesinger 28 (2)

Simon Tibbling 28 (9)

Vito Hammershøy-Mistrati 28 (5)

Lasse Berg Johnsen 28 (1)

Patrik Carlgren 27 (0)

Tosin Kehinde 26 (9)

Alhaji Kamara 24 (9)

Björn Kopplin 24 (3)

Jakob Ankersen 24 (11)

Tobias Klysner 23 (13)

Mikkel Kallesøe 23 (2)

Oliver Bundgaard 22 (10)

Erik Marxen 22 (5)

Frederik Lauenborg 21 (7)

Stephen Odey 18 (4)

Marvin Egho 16 (6)

Nicolai Brock-Madsen 16 (12)

Simon Graves 14 (3)

Jesper Lauridsen 13 (7)

Vincent Onovo 14 (9)

Filip Bundgaard 10 (8)

Mathias Greve 3 (solgt til Brøndby IF)

Joel Kabongo 2 (2)

Jonas Dakir 1 (0)

Andreas Søndergaard 1 (0)

Jeppe Kudsk 1 (1)

- Tallet i parentes angiver, hvor mange gange spilleren er kommet på banen som indskifter.

- I avisens rangliste for efteråret er der kun medtaget spillere, som er blevet bedømt i minimum fem kampe.

4,00 Simon Graves

Det aftvinger respekt at overgå forsvarsprofiler som Erik Marxen og Simon Piesinger, men den 22-årige midterforsvarer er virkelig ved at have etableret sig som dygtig Superligaspiller med sin forudseenhed og kølige boldomgang. Desværre er skader et tilbagevendende tema, så det er kun blevet til 14 kampe til at vise det høje niveau.

Annonce

3,77 Mikkel Kallesøe

Højrebacken har udviklet sig til en ligaprofil på sin plads, hvor særligt løbepensummet og evnen til at lukke modstanderens offensive esser ned er toppen af poppen. Derudover er indlægsfoden og overblikket i de afgørende situationer blevet bedre og bedre, hvilket er medvirkende til, at vestjyden aldrig falder igennem.

Karakterbogen

6 = Helt suveræn

5 = Fremragende

4 = God

3 = Godkendt

2 = Under niveau

1 = For ringe

0 = Dumpet

UB = Har ikke spillet nok til at blive bedømt

Annonce

3,74 Lasse Berg Johnsen

Hvad skal man sige? Nordmanden indtog Kronjylland med storm i foråret og har bare fortsat sin imponerende udvikling i ligaen og på den europæiske scene. Evnerne gør ham tæt på uundværlig i startopstillingen, hvilket kostede på kræfterne i slutspurten, men med så højt et niveau er han på lånt tid i Randers FC.

Annonce

3,60 Simon Piesinger

Fyrtårnet har været en vigtig konstant i et uheldsramt forsvar, men skader eller ej, han havde nok spillet alligevel. Kun Lasse Berg har høstet karakteren "fremragende" oftere end den rutinerede østriger, som særligt i Europa har været afgørende for holdets succes.

Annonce

3,50 Björn Kopplin

Det er sjældent "fremragende", men endnu sjældnere "under niveau". Backen er indbegrebet af driftssikkerhed og har derfor en stor stjerne hos Thomas Thomasberg. Det er tæt på umuligt at sætte en finger på præstationerne i defensiven. Til gengæld er det offensive udbytte dalet gevaldigt hos tyskeren, som ellers sparker godt med begge fødder.

Annonce

3,50 Erik Marxen

Anføreren har været hårdt plaget af skader lige fra sæsonstart og har derfor sjældent kunnet spille på 100 procent. Det kan være en af årsagerne til flere udfald undervejs i efteråret, men en stærk afslutning sikrer, at forsvarsgeneralen endnu engang er blandt de bedste på holdet.

Annonce

3,47 Frederik Lauenborg

Han lever en relativt anonym tilværelse på midtbanen og er til tider udskældt i fanbasen. For trænerteamet udfører han dog sine opgaver til punkt og prikke som balancespilleren, der giver plads til de offensive islæt. Det er ikke uden grund, at kontrakten er blevet forlænget til 2025.

Annonce

3,46 Vito Hammershøy-Mistrati

Det har været et fabelagtigt 2021 for kreatøren, som i efteråret har fortsat den flotte målstime med syv scoringer og fortjent har kunnet lade sig hylde som Årets Spiller i klubben. Af den grund kan man godt forvente, at teknikeren er kampafgørende endnu oftere.

Annonce

3,44 Patrik Carlgren

Lad det være sagt med det samme: svenskeren er en klassekeeper. At karaktergennemsnittet ikke er højere, skyldes i høj grad, at defensiven ofte sikrer et minimum af aktioner for målmanden, som også må se to forfærdelige kampe mod AaB og FC Midtjylland trække i den gale retning.

3,40 Jesper Lauridsen

Det er blevet til langt mindre spilletid end håbet for den rutinerede back, som er blevet overhalet af Oliver Bundgaard. Spilletiden er derfor oftest kommet som afløser i det centrale forsvar. Det er han sluppet ganske fornuftigt fra, men gennemsnittet er også et udtryk for, at avisen blot har bedømt ham fem gange.

3,39 Tosin Kehinde

Kantspilleren er den bedste tekniker på holdet, men er alt for uskarp omkring feltet. Koden så ellers ud til at være knækket med tre assists og en scoring den første måned af sæsonen, men siden har det været begrænset med højdepunkterne i målmæssig forstand. Både klub og spiller må derfor kunne se stor værdi i at udskyde det store salg til sommer.

3,31 Stephen Odey

Angriberen lagde helt uhørt ud med 10 mål i sine første 12 kampe. Præstationer, som klart havde sikret en førsteplads på listen, men det er altså ikke blevet til en scoring siden sidste dag i oktober. Det koster, selvom rekordkøbet bestemt også er dygtig til andet end at lave mål.

3,29 Alhaji Kamara

Angriberen har, igen-igen, kæmpet med skader, som tager toppen af niveauet. Alligevel er det blevet til otte fuldtræffere, hvilket vidner om en imponerende målnæse. De kampe, hvor målene udebliver, gør han dog sjældent en forskel på anden vis, selvom arbejdsindsatsen altid er stor.

3,14 Oliver Bundgaard

Backen med de præcise indlæg var længe om at blive bragt i spil, men har siden fået masser af minutter, som gør godt for en 20-årig. Otte "godkendte" præstationer vidner om et talent, som efterhånden har fundet et stabilt bundniveau og med rette kan kalde sig førsteudfordrer i venstre forsvarsside.

3,11 Marvin Egho

Angriberen har siden sin ankomst til Randers FC været fast mand, men i efteråret er han gledet i baggrunden. Skader er hovedårsagen til, at det kun er blevet til tre startpladser siden august, så vinterpausen gør østrigeren godt, for der venter hård konkurrence i den kronjyske offensiv fremover.

3,10 Simon Tibbling

Kun én gang har Tibbling ikke været i aktion dette efterår, så mulighederne for at bevise sig har været mange. Alligevel er det stadig uforløst for svenskeren, som nok er dygtig til at indgå i kombinationerne og fordele bolden, men alt for sjældent leverer mål og assists.

2,83 Nicolai Brock-Madsen

Gensynet med Viborgvej har ført til en tjans langt tilbage i angrebskøen. Ja, Filip Bundgaard er faktisk den eneste skadesfri markspiller i førsteholdstruppen, som har spillet færre minutter. De spredte indhop har gjort det vanskeligt for den bomstærke angriber at gøre en forskel.

2,83 Tobias Klysner

Det er blevet til masser af spilletid for kantraketten, men tilliden fra trænerteamet har endnu ikke ført til forløsning på banen. Kun én gang har den driblestærke offensivspiller leveret en "god" præstation, så gennembruddet lader fortsat vente på sig.

2,76 Jakob Ankersen

Ankom i Kronjylland med et fysisk- og spillemæssigt efterslæb fra en kaotisk afslutning i Esbjerg, så det var først sidst på efteråret, at præstationerne begyndte at skille sig ud for det gode. To mål og en assist er dog undervældende af en spiller for hans kaliber, hvilket også har kastet syv kampe på "under niveau" af sig - mere end nogen andre i efteråret.

2,40 Vincent Onovo

Av, av Onovo. Nigerianeren blev hentet til klubben i sommer med store forventninger, men har slet ikke kunnet indfri dem. Han har lignet et fremmedlegeme på holdet og gled undervejs helt ud af kamptruppen. Der venter noget af en opgave for spiller og trænerteam i vinteropstarten for at få det projekt tilbage på sporene.

Mikkel Kallesøe har altid været god i defensiven, men har nu også udbygget sit offensive repertoire i sådan grad, at højrebacken gennem efteråret har høstet det højeste karaktersnit i Randers FC-truppen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Randers For abonnenter

Fra udskældt kraftvarmeværk til nyt samlingssted: Her skal der laves mjød og brygges øl

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Annonce