Annonce
Sport

Degn får chancen i Fiskers fravær

Camilla Degn har spillet godt i de første to kampe i gruppespillet i EFH Cuppen. Og mod Nantes får hun et større ansvar i kraft af fraværet af Maria Fisker. Foto: Lars Rasborg

Randers HK's rutinerede venstre fløj, Maria Fisker, er blevet hjemme i Danmark for at skåne sin fod, og det giver plads til unge Camilla Degn, der er med i Frankrig som holdets eneste venstre fløj.

Annonce

Nantes: Det er med en vis portion sommerfugle i maven, at 19-årige Camilla Degn er draget mod Nantes. I fraværet af Maria Fisker kan hun forvente fuld spilletid, og det er både lidt skræmmende, men også spændende.

- Det er sådan lidt en blandet følelse. Både "åh nej", men også "wow", siger Camilla Degn.

- Jeg fik at vide i starten af ugen, at Maria ikke skulle med til Frankrig, og jeg var da lidt overrasket over, at hun slet ikke skulle med, men det er selvfølgeligt vigtigst, at hun er helt klar til ligakampene, siger hun.

Fraværet af Maria Fisker betyder, at Camilla Degn er eneste venstre fløj i truppen, og det giver en anderledes situation, selv om hun, og flere af de andre unge spillere, også har fået en del spilletid i de andre EHF Cup-kampe.

- Det betyder jo, at jeg er sikker på at komme ind og spille og måske også, at jeg skal spille 60 minutter, siger Camilla Degn.

Venstre fløjen har gjort det godt i de to andre EHF Cup-kampe mod Oldenburg og Sävehof, hvor det er blevet til henholdsvis et enkelt og to mål, men modsat den kommende kamp mod Nantes har der været støtte at hente på sidelinjen i form af en erfaren fløj.

- Maria er en fantastisk makker og en stor hjælp på sidelinjen, hvor jeg har kunnet få sparring, hvis jeg har været usikker og nervøs, og det er da lidt underligt, at hun ikke er med i Frankrig. Men hun har sagt, at jeg bare kan skrive til hende, hvis der er noget, jeg er i tvivl om, siger den unge fløj.

Maria er en fantastisk makker og en stor hjælp på sidelinjen, hvor jeg har kunnet få sparring, hvis jeg har været usikker og nervøs, og det er da lidt underligt, at hun ikke er med i Frankrig. Men hun har sagt, at jeg bare kan skrive til hende, hvis der er noget, jeg er i tvivl om.Camilla Degn, Randers HK-spiller

Annonce

Stærke franskmænd

For Camilla Degn og resten af holdet er forberedelserne til Nantes-kampen ikke anderledes end til de hjemlige ligakampe, men forskellen er, at der ikke er samme kendskab til de europæiske modstandere.

- Vi ser video af holdene, som vi plejer med de danske hold, men man kender ikke modstanderne på samme måde, så det er sværere at finde rundt i holdet. Hvis du spurgte mig nu, så kunne jeg nok ikke nævne en eneste spiller på Nantes' hold, siger hun.

Det franske hold, der ligger på en fjerdeplads i den franske liga, har i deres to første gruppespilskampe fået ganske sikre sejre. Svenske Sävehof blev slået med 13 mål, og tyske Oldenburg blev besejret med seks mål, så holdet må betegnes som en svær modstander.

- De har spillet overbevisende, men det er svært at sige, hvor niveauet ligger. For os handler det om at få gang i vores gode spil og få noget sikkerhed og flow ind i spillet, siger Camilla Degn, der vil gøre sit til at sikre Randers HK en sejr i det franske.

Annonce

Stort spring til ligaen

Presset på Randers HK for at nå i slutspillet i den hjemlige liga betyder, at det er i de europæiske kampe, der bliver mest spilletid til de unge kræfter, men for Camilla Degn betyder det ikke så meget, hvilke kampe hun får lov at spille.

- Der bliver givet længere snor til de uprøvede kræfter i EFH Cuppen, men om jeg spiller liga eller de europæiske kampe betyder ikke så meget. Jeg udvikler mig lige meget, og jeg er bare glad for at spille, siger hun.

Den 19-årige venstre fløj er i gang med sin anden ligasæson for Randers HK, og hun kan tydeligt mærke, at der er forskel på at spille på ungdomsholdet og i ligaen.

- Der er et stort spring fra U18 til ligaen, men sidste år spillede jeg både U18 og liga og havde min base på U18-holdet, så det var ikke så brat en overgang til ligalivet, og det har været en fordel, tror jeg, siger den unge fløjspiller.

- For mig handler det om at spille mit spil. At turde spille frit og ikke være bange for at lave fejl, og så håber jeg, at sommerfuglene i maven bliver til gode sommerfugle, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Randers For abonnenter

Ekspert: Drop jagten på den sidste nye mode og find guldet i dit eget klædeskab - det er godt for både dig selv og miljøet

Annonce