Annonce
Sport

Degn vender ikke tilbage for at sidde på bænken

Camilla Degn fik sine første minutter i den nye sæson imod Ajax København. Fløjspilleren har været ude med en bruskskade siden slutningen af juni. Arkivfoto: Annelene Petersen

Camilla Degn har noteret, at Signe Schaar har grebet chancen, mens hun selv har siddet ude med skade. Hun glæder sig over fløjkollegaens indhop, men fastslår, at hun ikke vender tilbage for at sidde på bænken.

Randers: Det blev til de sidste 15 minutter af første halvleg i sejren over Ajax København.

Camilla Degn er tilbage på banen for Randers HK, efter at en bruskskade i knæet har drillet hende hele opstarten.

Hendes fravær har til gengæld givet plads i ligatruppen til 16-årige Signe Schaar, der på fornem vis har grebet chancen med fire scoringer på seks forsøg i de første to ligakampe.

- Når jeg alligevel ikke selv kan spille, foretrækker jeg at se på, at Schaar griber chancen. Det er træls at sidde udenfor og se, hvis hun har det svært. Jeg kan sagtens glæde mig over, at hun er gået ind og givet den gas, siger Camilla Degn.

Men du er vel også nødt til at betragte hende som en konkurrent?

- Ja, helt bestemt. Men jeg regner også selv med at komme tilbage og vise et højt niveau. Det kan godt være, at jeg ikke kommer tilbage til 60 minutter hver kamp, men så satser jeg på, at vi kan kompensere hinanden og ramme topniveau på forskellige tidspunkter, lyder det fra fløjspilleren.

Hun byder konkurrencen velkommen, men understreger, at hun ikke vil være tilfreds med sin egen præstation, hvis hun efter sit egentlige ligagennembrud i sidste sæson ender med at være nummer to i køen.

- Det er selvfølgelig ikke noget, jeg stiller mig tilfreds med. Hvis man er tilfreds med at sidde på bænken, vil man det ikke nok. Jeg vil spille, men jeg kan kun kigge indad, hvis det ikke er tilfældet. Den bedste skal spille, fortæller Camilla Degn.

Annonce

København Håndbold - Randers HK

Kampstart: Torsdag klokken 19.00 i Frederiksberg-Hallerne
Skader: Maria Fisker Stokholm, Martina Thörn, Anne Sofie Hjort og Line Mai Hougaard. Jamina Roberts er tvivlsom til opgøret, da hun stadig ikke er symptomfri efter sin knæoperation.

Dommerpar: Nicklas Mark Pedersen og Nichlas Nygaard

Plads til pause

I sidste sæson var 20-årige Degn stort set ene om spilletiden på venstre fløj, da Maria Fisker Stokholm blev rykket ind som spilstyrer.

Der var lang snor fra cheftræner Niels Agesen, men fløjspilleren forventer, at det bliver anderledes med Signe Schaar i truppen.

- Jeg tror, at jeg i højere grad kommer til at sidde på bænken, hvis jeg ikke præsterer, og det tror jeg, at man lærer meget af. Hvis man ikke er skarp på dagen, så spiller man ikke. Jeg synes, at der var nogle hårde kampe i sidste sæson, hvor jeg ikke præsterede, men alligevel skulle spille 60 minutter, fortæller Camilla Degn.

Det blev til 27 kampe og 56 mål for venstrefløjen, men hun indrømmer, at der var kampe, hvor en tur på bænken måske havde været det bedste for holdet.

- Hvis man har brændt sine første tre skud, så kan det være svært at holde sig oppe til at tro på, at man skal gå på den næste. I sådan en situation er det rart, hvis man kan komme ud og vende på bænken, få lidt ilt til hjernen og tænke over tingene.

Laserbehandlet

Fra slutningen af juni og tre uger frem holdt fløjspilleren sig i ro, fordi der var væske i knæet. Men det var først via en senere skanning, at hun fik konstateret bruskskaden på bagsiden af knæet.

- Jeg er blevet behandlet med noget, der hedder gigalaser, som styrker og accelererer kroppens naturlige helingsproces. Brusket skal hele af sig selv, og så holder vi øje med udviklingen, forklarer Camilla Degn, der ikke længere føler sig begrænset af skaden.

Hun indgår i træningen på lige fod med holdkammeraterne, men kan godt mærke, at sommerferien blev ufrivilligt forlænget med seks uger.

- Jeg har kun spillet håndbold i et par uger, så jeg er lidt bagud på det punkt i forhold til de andre, der snart har spillet et par måneder. Jeg fik lidt tid imod Ajax, og det bliver forhåbentlig mere og mere, slutter Camilla Degn.

Fløjspilleren har mulighed for flere minutter på banen, når holdet i aften møder de forsvarende danske mestre fra København Håndbold på udebane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce