Annonce
Randers

Deja-vu i byrådssalen: Endnu et nej til ny belægning foran restaurant

Restaurant Luna kæmper med ujævn belægning på udeserverings-området. Men de kan ikke få lov at udskifte de gamle sten med nye. Arkivfoto: Simon Duun Pedersen

En gammel kending i byrådssalen dukkede atter op på mandagens byrådsmøde. Restaurant Luna ønsker at lægge ny belægning for at optimere deres udeservering - en sag, der tidligere har været på byrøddernes bord.

Randers: Tilbage i september skulle byrådet tage stilling til, om restauranten Luna kunne få grønt lys til at udskifte belægningen foran spisestedet. De havde fået klager over ujævnheder, og ønskede derfor for egen regning at lægge nye sten, identiske med dem, der allerede lå der.

Dengang stemte byrådet imod forslaget. I forbindelse med senere drøftelser om midtbyens belægning i forskellige udvalg, blev forslaget dog igen begæret i byrådet af Venstre og Dansk Folkeparti. Men lige lidt hjalp det. Modstanderne af forslaget mener nemlig, at der først skal laves en samlet midtbystrategi, hvori blandt andet belægning foran byens butikker og restaurationer skal indgå.

- Jeg er glad ved at høre, at både Venstre og Dansk Folkeparti er indstillet på, at de erhvervsdrivende langs midtbyens gågader skal have lov til at bidrage økonomisk til renovering af gågadenettet. Men det er jo ikke det samme som, at de ikke skal følge en plan, sagde Bjarne Overmark (BL) på mandagens byrådsmøde.

Frank Nørgaard (DF) forstod dog ikke modvilligheden, og argumenterede for, at det var i kommunens interesse, at lade Luna udskifte belægningen.

- Vi synes, den bedste løsning for kommunens pengekasse, og måden, vi prioriterer midlerne på, er at Restaurant Luna får lov at etablere en belægning, der gør, at de kan lave en fornuftig udeservering. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vi som kommune skal kalkulere med en ekstra udgift på 1,1 millioner kroner for at stille udeserveringsområder til rådighed, sagde han.

Tilgængelighed som strategi

I stedet foreslog Frank Nørgaard, at de penge, man kan spare ved at lade beværtningen betale selv, kunne gå til den pulje, som skal sikre bedre tilgængelighed for handicappede - et emne, der flere gange dukkede op som én af årsagerne til modstanden.

- Vi ønsker en samlet plan for hele midtbyen, og ikke kun udearealer, for det er der mange kørestolsbrugere, der efterspørger. Tilgængelighedsspørgsmålet skal være en del af strategien, sagde Frida Valbjørn Christensen (EL).

De Radikales Mogens Nyholm forklarede sit nej til forslaget med, at han frygter en mosaik af belægninger, som ligner hinanden, men ikke er helt ens, fordi tingene ikke bliver udført ordenligt og ensartet.

Inden den egentlige afstemning opstod der en del forvirring i salen. Borgmester Torben Hansen (S) forklarede, at da forslaget var identisk med det, der tidligere var blevet stillet, herskede der tvivl om, hvorvidt styrelsesloven overhovedet tillod at bringe det til genafstemning.

Stemt blev der dog, men det endte med en gentagelse af september måneds resultat. Forslaget blev forkastet med 17 stemmer imod og 13 for.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Galleri og reportage: Superliga-talent på ny position førte an i tiltrængt magtdemonstration

Randers

Formanden for cityforeningen om ny strategi: - Nu trækker vi i samme retning for midtbyens udvikling

Annonce