Annonce
Østjylland

Del Maden er så småt i gang

Del Maden ønsker ikke et lager, da det meste af maden skal af sted med det samme. Behovet kan dog være der, og en borger har allerede doneret en fryser, der står i Jørgen Mathiesens hjem.

Nystartet projekt har nu fem frivillige og flere end 50 trængende borgere.

Annonce

Det er stadig småt med aftaler med storkøkkenen eller butikker, og derfor er det også stadig småt med overskudsmad, der bliver delt ud til trængende borgere i kommunen.

»Del Maden skal være en græsrodsbevægelse med en flad struktur, så alle er med til at forme projektet,« siger Jørgen Mathiesen.

Projekt Del Maden er da også kun i opstartsfasen, og manden bag, 53-årige Jørgen Mathiesen fra Laurbjerg, er stadig fuld af optimisme for fremtiden.

»Jeg har netop afholdt et informationsmøde, hvor det lykkedes at skaffe fire frivillige, som allerede er i gang og virker til at brænde for det, så jeg er godt tilfreds,« siger han.

Jørgen Mathiesen forklarer, at det nu handler om at lave opsøgende arbejde, så der kan komme nogle aftaler i hus til glæde for de mere end 50 borgere, der har vist interesse for at modtage overskudmad.

»Vi vil desuden søge midler forskellige steder fra samt sponsorer, så der kommer system i projektet. Med tiden håber jeg så, der kommer flere frivillige, for ellers kan vi ikke følge med. Jeg vurderer, at op mod 300 borgere i kommunen er mulige modtagere af overskudsmad,« siger han.

Rent lavpraktisk skal Del Maden foregå på den måde, at en virksomhed, der ligger inde med overskudsmad kontakter de frivillige i projektet, som afhenter den og derefter bringer den ud så hurtigt som muligt.

»Der er selvfølgelig ikke altid mad nok til alle, så vi starter fra toppen af listen, og næste gang fortsætter vi så derfra, hvor vi kom til. Vi har ikke lagerplads og skal som sådan heller ikke have det, for det handler om at få tingene af sted med det samme,« forklarer Jørgen Mathiesen.

Han ser opstarten i Favrskov som et pilotprojekt og håber tanken vil brede sig til hele landet.

»Meningen er bare at give folk trivsel, så hvordan det foregår, eller hvem der står for hvad, er jeg helt ligeglad med. Bare vores få værdier bliver opfyldt: At ingen skal tjene penge på det, og at folk ikke skal dokumentere, at de har behov for hjælpen,« slutter Jørgen Mathiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce