Annonce
Østjylland

Delemad og hygge: Ny restaurant klar i historiske lokaler

Asbjørn Kyed Sørensen er en af de tre folk bag den nye restaurant i Frederiksgade 74, Syv Ni 13. Pressefoto
Syv Ni 13 har overtaget Michelin-restauranten Substans' lokaler i Frederiksgade, hvorfra man er klar med social dining til det unge madpublikum.

AARHUS: Frederiksgade 74 har fået nyt liv. Og en ny restaurant.

Lokalerne har en vis historik og madmæssig tyngde, da først Le Canard, som var en af landets bedste restauranter, og siden Michelin-restauranten Substans har boltret sig i køkkenet.

Men nu er Substans rykket til Aarhus Ø, og det har givet plads til Syv Ni 13, der fredag åbnede for første servering.

En restaurant, der først og fremmest vil kendes for social dining, et økonomisk vinkort og god stemning.

Bag den nye restaurant står en trio, der alle har baggrund hos Dining Six, der driver Restauranterne KÖD, Basso og Klokken.

Frederik Hejberg Pedersen, Kalle Møller Jensen og Asbjørn Kyed Sørensen glæder sig over at være i gang med deres fælles satsning.

- Det er en stor beslutning at starte sit eget. Men jeg er lige blevet færdig med jura-studiet, så nu havde vi muligheden, og da dette lokale blev ledigt, var det bare at hoppe ud i det, siger Asbjørn Kyed Sørensen, der indrømmer, at der er en vis ærefrygt over at overtage så markante lokaler.

- Det er da et pres, men vi er her for at lave god mad, der også er i et andet pris-niveau, så vi glæder os bare, siger han.

Annonce

Delemad

De tre venner havde fuldt booket de første dage, og åbningen fredag er gået over al forventning.

Nu glæder de sig til at blive en restaurant for byens mange studerende.

- Vi har gjort det sådan, at man kan komme og få tre-fire retter og dele en flaske vin til samme pris som en tur i biografen, fortæller Asbjørn Kyed Sørensen, der sammen med de to andre ejere har sat en ære i at gøre et besøg hos Syv Ni 13 til en social oplevelse.

- Vi vil gerne, at maden starter en samtale. At man får nogle fælles oplevelser ved bordet i stedet for at sidde med en enkelt hovedret hver især.

Derfor er der både en a la carte-mulighed, hvor alle retterne koster 120 kroner for to, eller - hvis man har mod på det - at springe ud i en fast menu, som køkkenet har valgt ud med først tre snacks og derefter syv retter, der deles ved bordet.

Den nye restaurant holder åbent mandag-onsdag 17-21 og torsdag-lørdag 17-22, men man har lukket søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Mistillid til kommunaldirektøren efter kovending i Stjernehussagen: Han har ikke kompetencerne, viljen og forståelsen

Randers FC For abonnenter

Transfervinduet i Randers FC: En spiller er uafklaret, en anden kan få lov at gå

Annonce