Annonce
Randers

Deltidsuddannelse gav pote for Søren: - Det har været det hele værd

De første el-installatører er færdige på deltid på Dania. Bagerst fra venstre er det Simon Borst, Steffen Damkjær, Steven Svendsen, Daniel Nielsen. Forrest fra venstre er det Thomas Christensen, Søren Nielsen fra historien, Jeppe Frost Andersen og Jakob Rueholm Grunø. Foto: Dania
Otte elektrikere er som de første blevet færdige med den nye deltidsuddannelse til el-installatør på Erhvervsakademi Dania. For 49-årige Søren Nielsen fra Randers er det en gammel drøm, som går i opfyldelse, og han er slet ikke færdig med at videreuddanne sig endnu.

Randers: - Prisen for årgangens højeste gennemsnit går til..., lyder det ved dimissionen for det allerførste hold el-installatører fra Erhvervsakademi Dania.

Alle holder vejret.

- Søren Nielsen, lyder det endelig, hvorefter klapsalver bryder stilheden og fylder rummet, mens den 49-årige randrusianer går mod podiet.

De otte nye el-installatører har taget uddannelsen ved siden af deres fuldtidsarbejde som elektrikere og har en dag om ugen været tilbage på skolebænken i stedet for at tage uddannelsen som fuldtidsstudie. Det har ifølge Søren Nielsen været udfordrende, lærerigt og indimellem en decideret kamp.

- Efter tredje dag på uddannelsen sad jeg i sofaen og tænkte: "hvad har jeg dog rodet mig ud i?’", griner Søren Nielsen.

- Men det har været sliddet værd. Jeg har fået en baggrundsviden med, som giver en dybere forklaring og baggrund for at tage beslutninger. Derudover har jeg i løbet af uddannelsen fået et nyt netværk og nye venskaber med nogle dygtige folk, og vi bruger hinanden på tværs, fortæller Søren Nielsen, der er ansat ved Reo-Pack i Mariager, hvor han bygger maskiner.

Annonce

Mere uddannelse, tak

Udover at være af sted en gang om ugen til undervisning indeholder uddannelsen også en del opgaver og selvstudie. Men selvom det har kostet masser af timer, har det ikke været det sværeste.

- Det, jeg har kæmpet mest med, er glemselskurven, for det er 28 år siden, jeg blev færdig som elektriker. Det er lang tid, og jeg har indimellem brugt mere tid på det end de unge. Men det har også givet pote, forklarer Søren Nielsen, der blev færdig med et snit på 10,88.

For ham er det ikke slut med at tage efteruddannelse.

- Jeg er ikke færdig med at uddanne mig. Jeg har fået blod på tanden og meldt mig til en ny uddannelse som projektleder på deltid til efteråret. Man skal lære hele livet, og det vil jeg, smiler den nyuddannede el-installatør.

Man kan også tage uddannelsen som fuldtidsstudie i Randers på Dania. Både den og deltidsuddannelsen starter nye hold til august.

Sørens tre gode råd til deltidsstudier

1. Få afklaret på hjemmefronten, at der skal bruges tid på opgaver, og at man ikke er til stede som ellers.

2. Få en fornuftig dialog med din virksomhed, så der er opbakning og forståelse fra chefen. Så er det nemmere at komme igennem, så du ikke bliver overbebyrdet med almindelige arbejdsopgaver.

3. Bare kom i gang. Det er fedt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Rystet borger efter faldulykke på Østervold: - Det var som at træde ud på en skøjtebane med brun sæbe over det hele

Randers HK For abonnenter

Reportage, reaktioner og billedserie: Randers HK-talenter kom i kløerne på Ronni Boy

Randers For abonnenter

En kirkegårdsomlægning fjernede mors sorgsted: Nu søger hun ligesindede til at lave en mindeplade

Annonce