Annonce
Randers

Demonstrant: Vi lever i en farlig tid

Hyggesnakkende gik demonstranterne gennem byen søndag. Foto: Annelene Petersen
Familie Eiby er røde og stolte af det. Sara Eiby havde sine børn og sine forældre med til demonstration mod racisme på Rådhustorvet i Randers søndag. - For det er vigtigere end nogensinde, at vi viser en modvægt til de fremmedfjendske, mener hun.
Annonce

Randers: Et par hundrede borgere var mødt op i fuld solskin for at vise deres sympati med kampagnen Stop racisme. Med taler, bannere og gåtur fra Rådhustorvet i Randers til Justesens Plæne viste de, at de går ind for rummelighed og lighed uanset køn, race og tro.

Familien Eiby var mødt op med tre generationer for at skabe en modvægt til den fremmedfjendske strømning, de oplever for tiden.

- Jeg synes, det er den værste tid siden krigen, lige nu. Det er værre end nogensinde. Jeg havde ellers besluttet mig for ikke, at nævne hans navn, men Rasmus Paludan har alt for mange støtter. Det skræmmer mig, og det bekymrer mig. Vi bliver nødt til at vise, at vi altså også er mange, der går ind for at alle kan være her i Danmark, siger Sara Eiby, der er fra Bjerregrav.

Hendes forældre, Karin og Rasmus Eiby fra Langå, er med. Og det er Saras børn også, deriblandt Stine Eiby, der er politisk aktiv i byen for Socialdemokraterne.

Hendes morfar er lidt mere rød. Og stolt af det.

- Stine er godt nok en rød socialdemokrat. Men jeg er DKP'er og min kone er SF'er, men vi stemmer nu nok Liste Ø denne gang, tror jeg, siger han og fortæller, at han finder tiden, vi befinder os i, farlig.

- Verden er fyldt med folk, der er dumme. Og bange. Jeg forstår sådan set godt, at de bliver bange, for når vi hører om terrorhandlinger, så er det jo altid muslimer, der står bag. Men det er for dumt at tro, at alle muslimer er sådan. Det er et forsvindende fåtal, og man skal ikke blive bange for alle, siger Rasmus Eiby.

Han fortsætter:

- Jeg har aldrig oplevet et samfund, som er så asocialt som det er nu. Vi lever i en farlig tid, og jeg er også stærkt bekymret for miljøet, siger han og ryster på hovedet.

Familien Eiby, tre generationer af røde vælgere til demonstration. Rasmus og Karin Eiby, samt datteren Sara i midten, som er flankeret af sin store datter, Stine,, der også er politisk aktiv for Socialdemokraterne. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Vi har råd til at hjælpe

Sara Eiby, der selv er social- og sundhedsassistent, møder mange, der er bange for, at der går noget fra dem.

- De er bange for at pengene til indvandrere og flygtninge går fra vores ældre, vores skoler og vores sundhedssystem. Men der er plads til det hele, og vi lider jo ikke nød i Danmark. Vi har råd til at hjælpe andre mennesker. Og jeg bliver så frustreret, når jeg hører, at der er folk, der mener, at fordi nogle har en mørk hudfarve, så har de en lavere IQ. Hvad er det for noget vrøvl, siger Sara Eiby.

Hendes datter, Stine Eiby, er forfærdet over, at mennesker, hun er vokset op med, folk, hun har gået i skole med, er kommet på Rasmus Paludans hold.

- Jeg har så svært ved at forstå det, siger hun.

Der var lignende demonstrationer mod racisme i byerne København, Aarhus, Odense og Aalborg søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

CORONAVIRUS

Live: Rekordsmitte - 1056 nye tilfælde det seneste døgn

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Annonce