Annonce
Erhverv

Den billige coronabenzin stiger: De dyre dråber runder 11 kroner

Benzinprisen for 95 oktak blyfri nærmer sig drastisk 11 kroner, mens en liter diesel mange steder er røget over 9 kroner. Foto: Ravn
Benzinprisen er faldet under coronakrisen, men literprisen er steget støt de seneste måneder. Det skyldes blandt andet, at vaccinen og mere normale tilstande rulles ud.

AARHUS: Prisen på en liter benzin nærmer sig faretruende hurtigt 11 kroner. Vi har ellers kunnet tanke billig benzin det seneste år under coronakrisen.

På den måde har pandemien sparet bilisterne masser af kroner, når tanken skulle fyldes. Men den fornøjelse for pengepungen er også ved at forsvinde.

Energiselskabet OK med hovedsæde i Aarhus og 670 tankstationer med benzin og diesel landet over har i øjeblikket en såkaldt listepris for en liter 95 blyfri oktan på 11,59 kroner. Reelt ligger prisen på grund af den almindelige konkurrence i lokalområderne lavere ude på selve tankstationernes standere.

Annonce


Mens udbuddet på det tidspunkt var meget stort, er det mindre nu. Jeg tror, vi kan sige, at der rundt i verden er en større tro på, vi har styr på coronapandemien i kraft af blandt andet vacciner

Rasmus Boserup, kommunikationschef, Energiselskabet OK


I Aarhus hos lavprisseselskabet koster en liter OK 95 oktan typisk 10,39 kroner, mens prisen hos mange andre selskaber er 10,49 kroner. I april sidste år, da første bølge af coronaen rullede, var prisen for en liter benzin typisk halvanden kroner eller mere under den pris, vi kender i dag.

Udbuddet er blevet mindre

- Priserne begynder at stabilisere sig nu, siger Rasmus Boserup, kommunikationschef hos OK.

- Priserne er stille og roligt gået op siden november 2020. Før det lå priserne for en liter benzin i et lavt leje, der nåede den laveste listepris på 9,99 kroner den 19. april. Det skyldtes, at olielagrene på det tidspunkt var mere end fyldt op. Forbruget af olie i marts i primært Kina gik ned, og det bredte sig til resten af verden, hvor de fleste rutefly for eksempel stod stille, siger Rasmus Boserup.

I april 2020 - lige da coronaen for alvor havde gjort sit indtog - var benzin- og dieselprisen i i bund omkring 9 kroner. Nu er prisen på vej i den anden retning. Foto: Ravn

- Benzinprisen er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Mens udbuddet på det tidspunkt var meget stort, er det mindre nu. Jeg tror, vi kan sige, at der rundt i verden er en større tro på, vi har styr på coronapandemien i kraft af blandt andet vacciner, siger Rasmus Boserup.

Udsving vil fortsat komme

Nu er der ingen, som kan forudsige, hvor anden bølge af coronapandemien, som vi befinder os i lige nu, vil ende - eller om der kommer en tredje bølge på vores breddegrader.

Rasmus Boserup, kommunikationschef hos OK i Aarhus, kigger i krystalkuglen. Det er ifølge energiselskabet en tro på, at blandt andet vaccinen mod corona giver mere stabile forhold i verden, og det giver et mindre olieudbud og dermed en højere pris.  Foto: OK

- Det er en lille tendens, vi ser i øjeblikket med priser, der stabiliserer sig og stiger lidt. Men der kan hurtigt komme udsving, siger OKs kommunikationschef.

Tilbage i januar og februar 2020, lige inden coronakrisen brød ud i Danmark, var listeprisen hos OK mere end 12 kroner. Listeprisen for en liter blyfri 95 oktan er næsten deroppe i dag - men ikke helt. Så måske, benzinprisen får endnu et nøk op i de kommende uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce