Annonce
Debat

Den døende nationalpark i Fussingø

Læserbrev: Omgivet af høje hegn skal der nu skabes biodiversitet i skoven ved Fussingø. Det er et politisk ønske fra regeringens støttepartier, som mest har hjemme i hovedstaden.

Det skal være rigtig skidt, før det bliver godt. Man vælger en hædersmand, en skovrider, til at aflive så mange træer som muligt til det sultne kryb. Det har været prøvet før, hvor træerne selv fik lov at dø og falde om, men det var åbenbart ikke nok, nu skal det prøves i stor stil.

3500 træer kan skovrideren og hans hjælpere selv give de dødelige hug, men det er et stort ønske at få hjælp af storgnavere, for eksempel kronvildt, som om vinteren sulter og æder bark af træerne. Det vil med tiden efterlade en skov med stående, døde træer, der fra tid til anden falder om. Det er ikke kun farligt at færdes mellem bissende køer, fremover risikerer man også de væltende træer.

Annonce


Det skal være rigtig skidt, før det bliver godt.


I Tyskland har man en anden holdning til træer. I Berlin betragter man træer som en fælles oplevelse. Store træer er alle nummererede, og hvis man ønsker at fælde, må man søge bystyret om lov.

På kommunalt plan i Randers bør kommunen selv fremme biodiversiteten, ikke ved at fælde men plante blomster på store åbne arealer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg kampen her: Danmark foran ved pausen

Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce