Annonce
Randers

Den gamle redaktør mærker også længslen efter et knus: Skal til påskefrokost over video

Som så mange andre over 70 prøver Randers Amtsavis' tidligere chefredaktør Jørgen Krebs at holde sig så isoleret som muligt. Videosamtaler på telefonen giver ham mulighed for at få et smil fra sine kære, når han nu ikke kan få et knus. Screenshot: Eva Maria Jørgensen
Der er meget at være taknemmelig for, men også en del at være træt af i disse corona-tider. Det synes at være konklusionen hos den tidligere chefredaktør på Randers Amtsavis, Jørgen Krebs, som efter opfordring fra sine børn har holdt sig temmelig isoleret. Videoopkaldene til familien er blevet flere – et smil kan sommetider afhjælpe den værste længsel efter et knus.
Annonce

Randers: 75 år. Det skarpe hjørne passerede Jørgen Krebs sidste sommer – og det har bragt ham et pænt stykke ind i risikogruppen, når det handler om coronavirus. Derfor lyttede han også, da hans børn bad ham om at skrue langt ned for sociale aktiviteter. Så skulle de nok levere indkøb, som han havde brug for.

- Jeg var i god træning. Jeg var så uheldig at brække min fod, så jeg lå brak det meste af januar måned, forklarer Jørgen Krebs.

Normalt har han alverdens bolde i luften. De fleste af dem har han måttet lade falde i denne tid. Det er træls, når man er et meget socialt menneske.

Derfor går der stort set ikke en dag, uden han har kontakt til begge sine børn over telefon – og også gerne til en af de fire børnebørn. Derudover er der en hel række venner og bekendtskaber, som han også jævnligt taler med.

Annonce

Video giver lidt ro

Selvom han godt kunne finde ud af at bruge både Skype, Whatsapp og Facetime til videoopkald i forvejen, bruger han det nu jævnligt i sine opkald til familien.

- Det er afstedkommet af, at man mangler familien i hverdagen og dermed muligheden for et knus, forklarer han.

Og videoopkald hjælper lidt:

- Jeg synes, det giver lidt ro at se dem, det giver lidt ro at få et smil eller at sidde og vinke til hinanden, siger Jørgen Krebs.

Men det løser alligevel ikke helt problemet.

- Det varer altså ikke ret længe, før jeg mangler det igen. Jeg ville så gerne give dem et kram. Tænk på alt det, de gør for mig, siger han.

Annonce

Knus er en mangelvare

- Knus er virkelig en mangelvare. Det er frygteligt. På de sociale medier kan jeg se, at mange andre har det på samme måde. Men vi må jo være solidariske for at komme det skidt til livs, konstaterer han om coronavirussen.

Tiden går overraskende godt. Jørgen Krebs får gået sig en lille tur de fleste dage. Og så er han jo i kraft af sit avisjob en rigtig nyhedshund. Så han følger godt med i pandemiens udvikling på fjernsynet. Derudover får han også tid til at fordybe sig.

På lørdag kan han glæde sig til påskefrokost med familien. Men ikke på traditionel vis. Her skal familien med videokontakt spise den samme mad hver for sig. Jørgen Krebs får det leveret til døren.

- Vi plejer altid holde lidt påskehalløj. Det bliver heldigvis ikke anderledes i år, selvom jeg må finde mig i at sidde alene, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tæsket til hun besvimede: Mand sigtet for at gennembanke tilfældige kvinder på gaden

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce