Annonce
Læserbrev

Den hellige ko - ramblaen i Randers

Annonce

Læserbrev: Mandag eftermiddag klokken 16 sad jeg bagerst i en kø i linje 6 på Rosenørnsgade, foran mig tre bybusser og en blandemaskine. Alle ventede på de foranholdende biler, der osede og lukkede store mængder støv, dampe og gasser ud.

I ventetiden er der tid til tankeflugt. Hvordan er vi havnet i denne situation?

Da man omdannede Frederiks Plads til Østervold, var det meningen, at en bred, moderne vej skulle fortsætte mod nord ud af Randers, og man ville rive alle huse, der lå i vejen, ned. Her stoppede det glade vanvid, som alle i dag kan se, ved Adelgade.

Så skulle der bindes en sløjfe. Biler og busser skulle væk fra midtbyen. En svær beslutning. Vi må have hjælp udefra, og det fik vi. En dyr betalt konsulent med de rigtige meninger og mod til at sige: "I skal have en rambla". Og det fik vi så.

Gågade over det hele. Lidt forblæst. Ikke et sted, alle har lyst at promenere. Marmor blev købt i Kina. Ikke den bedste kvalitet, den revnede. Gågaden gik senere fløjten, og personbilerne kom ind igen. Men ikke busserne, der blev sendt ad omveje.

Salig J.O. Kragh sagde: "Man har en beslutning, til man tager en ny".

Tiderne skifter, og problemerne tårner sig op.

Spørg Midttrafik. De vil elske at omlægge flere ruter ad Østervold og spare køretid og brændstof som led i den grønne omstilling.

Randers kan selv og skal ikke altid hente støtte udefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce