Annonce
Læserbrev

Den hellige ko - ramblaen i Randers

Læserbrev: Mandag eftermiddag klokken 16 sad jeg bagerst i en kø i linje 6 på Rosenørnsgade, foran mig tre bybusser og en blandemaskine. Alle ventede på de foranholdende biler, der osede og lukkede store mængder støv, dampe og gasser ud.

I ventetiden er der tid til tankeflugt. Hvordan er vi havnet i denne situation?

Da man omdannede Frederiks Plads til Østervold, var det meningen, at en bred, moderne vej skulle fortsætte mod nord ud af Randers, og man ville rive alle huse, der lå i vejen, ned. Her stoppede det glade vanvid, som alle i dag kan se, ved Adelgade.

Så skulle der bindes en sløjfe. Biler og busser skulle væk fra midtbyen. En svær beslutning. Vi må have hjælp udefra, og det fik vi. En dyr betalt konsulent med de rigtige meninger og mod til at sige: "I skal have en rambla". Og det fik vi så.

Gågade over det hele. Lidt forblæst. Ikke et sted, alle har lyst at promenere. Marmor blev købt i Kina. Ikke den bedste kvalitet, den revnede. Gågaden gik senere fløjten, og personbilerne kom ind igen. Men ikke busserne, der blev sendt ad omveje.

Salig J.O. Kragh sagde: "Man har en beslutning, til man tager en ny".

Tiderne skifter, og problemerne tårner sig op.

Spørg Midttrafik. De vil elske at omlægge flere ruter ad Østervold og spare køretid og brændstof som led i den grønne omstilling.

Randers kan selv og skal ikke altid hente støtte udefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Socialdemokratiet elsker frikadeller

Læserbrev: Det skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov Kommune er godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider. Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken. Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov Kommunes mad- og måltidspolitik. Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen:"Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur". Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: "Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner". Når vi har foreslået at udelade ordet "dansk", hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil: Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes. Derfor vil den enkelte bruger ikke komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag. Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet "traditioner" stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som for eksempel jul, påske, pinse, mortensaften og så videre er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark. Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med at omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tværtimod. Vi undrer os over den frygt og angst, I fremfører. Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

Østjylland

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce