Annonce
Danmark

Den lille el-installatør går imod strømmen

Landsbyernes små el-installatører med egen forretning er i de fleste tilfælde lukket. Ørum El har i stedet vokset sig stor blandt andet på internettet.

Rene Jespersen har planer om at udvide vare-sortimentet i elforretningen med flere varegrupper, så der kommer flere kunder indenfor. Foto: Jakob Thorup Thomsen

For år tilbage havde mange landsbyer deres egen elinstallatør med en tilhørende lille forretning. Sådan var det også i Ørum mellem Viborg og Randers.

Og i Ørum lever elinstallatør-forretningen i bedste velgående. I alt 14 ansatte arbejder dels med at lave el-installationer i området og ikke mindst i nybyggerier og dels med at drive eludstyrs-forretningen, som omfatter en aktiv internet-handel med årlig omsætning på omkring en million kroner.

1

Bag den usædvanlige udvikling står familien Jespersen. Far og mor, Laurs og Jytte Jespersen, ejer fortsat virksomheden, men sønnen, Rene Jespersen, ejer i dag bygningerne, og skal overtage det hele, når der om nogle år forestår et generationsskifte. Rene Jespersen er butiksuddannet og kom ind i firmaet i 2001. Det er ham, der har stået i spidsen for at bygge butikken og internet-forretningen op, mens far arbejder med elinstallatør-delen.

2

- Enten vælger man at stoppe, eller også udvikler man sig hele tiden. Især arbejdet med internet-handelen har taget rigtig mange timer, også timer, som man ikke umiddelbart tjener noget på, men i det lange løb kan det forhåbentlig betale sig. Vores internet-handel, som vi begyndte på allerede i 2007, genererer mange kunder udefra, som så begynder at komme i butikken. Vi kan sagtens have kunder, som kører hertil fra Randers og Aarhus og andre steder i Jylland. Ja, der kommer endda kunder kørende fra Fyn, siger Rene Jespersen.

3

Han lægger stor vægt på, at butikken har konkurrencedygtige priser, og det kan faktisk godt lade sig gøre, selv om den forholdsvis lille forretning er oppe imod branchens giganter. Forretningen er medlem af Elsalg, som kan købe stort ind gennem en af Europas største indkøbskæder.

- Vi ønsker ikke at tage penge med på arbejde, og nogle gange har de andre varer, hvor de taber penge på at sælge dem, men ni ud af 10 gange så er vi med på prisen, siger Rene Jespersen.

4

- Af og til sælger vi en vaskemaskine uden at tjene på det. Det kalder vi en nul-vare. Så kommer kunden måske igen en anden gang og køber noget, hvor vi kan tjene lidt. Man skal også være klar til at sige nej, hvis man ikke kan være med på prisen, men hvis vi kan, så er vi med. Vi lægger stor vægt på så vidt muligt at gennemføre en handel, når vi først har fået kontakt med kunden.

5

- Et godt råd til andre må være at være ærlig over for kunden og have et smil på, når de kommer, lige meget hvor lille handelen er. Vi griber fat i folk, der kommer herind, og tænker ikke på dem som en belastning. Men folk må da også godt tænke på, at det er vigtigt, at de kommer i den fysiske butik, hvis de også gerne vil have, at den er her om 10 år, for ellers lukker den. Jeg synes da, at man skal tænke på at handle i de lokale butikker, og om det betyder noget, hvis de skal af med et par hundrede kroner mere, siger Rene Jespersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce