Annonce
Debat

Den lokale vækst er støbt i cement

Pressefoto

Randersvirksomheden Confac, der producerer betonelementer, har leveret et rekordregnskab, og dermed forgyldes de ansatte nok engang i det delvist medarbejderejede selskab.

Helt præcist er der tale om et beløb på 20.000 kroner per medarbejder foruden en tildelt aktieandel til en værdi af 24.000 kroner i løbet af 2018.

Dermed uddeler betonproducenten omkring tre millioner til de 70 ansatte som tak for året, der er gået.

Gode medarbejdere er guld værd for landets virksomheder, hvilket Confac med sin overskudsdeling får understreget og honoreret på meget synlig vis. Aktierne bliver tildelt over bruttolønnen, og ordningen sikrer, at medarbejderne ejer en stadigt stigende aktieandel i den virksomhed, hvor de tilbringer en stor del af døgnets vågne timer.

Derudover får medarbejderne en positiv historie, de kan fortælle videre til deres netværk, og virksomheden kan bruge belønningen til de ansatte som en del af dens eksterne markedsføring. Alt sammen noget, der alt andet lige må lette rekrutteringsprocessen i en vækstvirksomhed som Confac, der nu igen skal bruge nye medarbejdere. En fabriksudbygning står klar i foråret, og forventningen er, at kapaciteten vil blive fordoblet.

Væksten er ikke den eneste årsag til, at der skal flere folk til hos betonfirmaet. Tilgangen skyldes også et ønske om at gøre sig mere fri af underleverandører og i højere grad selv varetage de ydelser og producere de ting, som Confac tidligere har købt sig til fra eksterne samarbejdspartnere. Det sker med det sigte at gøre sig mere konkurrencedygtig i et marked, hvor der ingen garantier er, og at gøre sig mindre sårbar over for udefrakommende faktorer.

Det kan ikke underkendes, at overskudsdeling er med til at give mere loyale medarbejdere, der igen bliver til gode ambassadører for virksomheden - helt ud i de yderste led og i det vigtige møde med kunderne. Det giver merværdi, der er med til at løfte vort lokale erhvervsliv op og sikrer flere arbejdspladser. Vi har brug for succeshistorierne og brug for, at det ikke kun er virksomhedslederne, der taler deres egne virksomheder op.

Det siger sig selv, at når medarbejderne selv ejer en del af virksomheden, vil de naturligt nok have en interesse i at tale virksomhedens sag og aktivt være med til at fremme den videre vækst. Den vækst har potentialet til at komme hele vort lokalområde til gavn, og det kan umuligt være en dårlig ting.

Ved at knytte medarbejderne tættere på virksomheden sikrer ledelsen sig, at forudsætningerne er til stede for, at medarbejderne hver eneste arbejdsdag møder topmotiverede ind og vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at sikre den næste ordre og gøre tingene på den mest optimale måde. Alt sammen for at sikre virksomhedens fortsatte vækst til gavn for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Randers FC

Randers FC-profil efter overlegent oplæg: Dejligt at sende en gammel Randers-spiller ud efter pølser

Annonce