Annonce
Debat

Den nys overståede konstituering varsler ilde

Læserbrev: Randers har vist aldrig været positivt kendt for byråd. Byrådets omdømme - lokalt og nationalt - bliver næppe bedre efter den seneste konstituering. Man behøver næppe være den store profet for - uden større risiko - at kunne forudsige, at samarbejdsklimaet i det nye byråd bliver værre end nogen sinde.

Hvad f..den tænker de "etablerede" lokalpolitikere på? Hvordan vover de at lade hånt om alle regler for velanstændighed, og hvordan kan de i den grad være ude af pagt med de tendenser, der rører sig i tiden?

I et hæderligt demokrati er alle stemmer lige gyldige, så den ene stemme ikke er mere værd end den anden - i det nye Randers-byråd mener de etablerede mikropolitikere, at visse systemkritiske stemmer er så lidt værd, at de end ikke behøver at afvente den endelige stemmeoptælling, før de med god samvittighed deler byttet mellem sig - ret som griske arvinger, der har så travlt med at skifte et dødsbo, at de senest tilmeldte arvinger ikke når at gøre deres krav gældende.

Annonce

Er de nye lokale magthavere sig ikke bevidste, at de giver ny næring til den politikerlede, der på lang sigt truer vort demokrati?

Flertallets behandling af lokallisterne røber imidlertid ikke blot en skræmmende foragt for folkestyrets elementære spilleregler, den afslører også, at dette flertal ikke kerer sig en døjt om de (nye) normer eller mantraer, der i utallige sammenhænge er uafviselige i den offentlige debat.

Har de politikere, jeg skoser, mon nogen sinde hørt om inklusion - inklusion af handikappede skolebørn, inklusion af indvandrere ...

Og har de hørt om nærhed - det borgernære demokrati, det borgernære sundhedsvæsen?

Er de nye lokale magthavere sig ikke bevidste, at de giver ny næring til den politikerlede, der på lang sigt truer vort demokrati?

Søren Pape vil indføre princippet om ordentlighed i politik. Kunne hans åndsfæller i Randers ikke foregå deres kolleger med et godt eksempel?

Kort sagt: Det er, som det nyvalgte byråd fremturer med at drive gammeldags rævekagepolitik, fordi de ikke har forstået, at vælgerne har gennemskuet dem og vil noget nyt.

Det er muligt, at de "etablerede" umiddelbart betragter lokallisternes byrådsmedlemmer som uvelkomne fredsforstyrrere, men vil de vinde Randers-borgernes respekt, gjorde de måske klogt i at inddrage de nye i et ærligt og redeligt samarbejde.

Jeg stemte ikke på nogen lokalliste.

Det burde jeg have gjort. I protest.

Men tillykke med valget, Torben Hansen.

Annonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Regeringen beder ikke andre om at forsøge at genskabe sms'er

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce